Argint pentru Ana Popescu la Havana! Si Amalia Tataran s-a remarcat

486
Argint pentru Ana Popescu la Havana! Si Amalia Tataran a avut o evolutie buna

Argint pentru Ana Maria Popescu in finala Cupei Mondiale de la Havana. In Cuba cea mai buna sportiva la scrima a Romaniei a luptat in ultimul act cu poloneza Zamachowska!

Argint pentru Ana care a trecut si de chinezoaica Sun Yiwen  si s-a calificat pentru confruntarea din penultimul act contra reprezentantei Frantei, Marie-Florence Candassamy. Amalia Tătăran s-a oprit în sferturi, fiind eliminată de poloneza Zamachowska.

Argint pentru Ana Popescu la Havana! Si Amalia Tataran a avut o evolutie bunaAna Maria a invins-o in optimi pe ucrainianca Olena Kryvytska, cu 15-10. Amalia Tataran a reusit sa o depaseasca pe italianca Giulia Rizzi, cu 15-14.

Amalia Tataran, Bianca Benea si Greta Veres s-au calificat din grupe, in timp ce Alexandra Predescu nu a reusit sa depaseasca aceasta faza a turneului.

Amalia s-a alaturat Anei Maria Popescu pe tabloul principal. Bianca si Greta au fost nevoite sa treaca prin cele doua tururi ale tabloului preliminar. Bianca le-a invins pe egipteanca Sara Nounou (15-7) si pe americanca Natalie Vie (15-7), ca sa se califice pe tabloul principal. Greta Veres a trecut de cubaneza Ceily Mendoza Venzant (15-11), dar a cedat la o singura tusa in fata polonezei Magdalena Piekarska Twardochel (14-15).

Medaliile Anei Maria Popescu evidentiaza forma pe care sportiva stelista o are pentru o evolutie de top la Jocurile Olimpice din Japonia. Ana a luptat si a castigat anul trecut turneul 50th Glaive de Tallinn, etapa de Cupa Mondiala din Estonia. Dupa argint la Campionatele Mondiale Militare din China,  a fost aur in Estonia pe final de 2019. Ana Popescu a fost pe podium si la Grand Prix-ul de Scrima de la Cali. In Columbia, spadasina a avut o lupta la limita in semifinale cu Yiwen Sun din China. In martie, Ana a avut un alt examen contra asiaticelor. A fost victorie pentru Ana Maria Popescu in Ungaria dupa o semifinala si o finala in care a trecut de reprezentante din Coreea de Sud!

Pe AIMX puteti citi si despre primele rezultate obtinute de romani la Jocurile Olimpice de tineret la schi alpinism. Articolul este aici!

Sursa Federatia Romana de Scrima