Argint pentru Romania la Campionatul Balcanic de Mars in plina criza de Covid 19!

74
Argint pentru Romania la Campionatul Balcanic de Mars in plina criza de Covid 19!

Argint pentru Romania obtinut la Campionatul Balcanic de Mars in plina criza de Covid 19! Diana Lătărețu și Delia Elena s-au remarcat la intrecerea de 10 kilometri a junioarelor de la Ivano-Frankivsk

Argint pentru Romania la Mars prin Diana Lataretu si Delia Elena Loghin. Junioarele sunt vicecampioane balcanice la intrecerea din Ucraina, la 10 kilometri.

”Întrecerea a fost un pic dificila din cauza vântului care bătea din fata. A fost o cursa grea dar am terminat cu bine. A fost o experiența unica și frumoasa și am învățat multe. A fost o lecție pentru mine, am venit pe locul 2 la echipa la categoria de junioare 1 la 10 km. Nu am avut probleme la întoarcere in țara, am ajuns cu bine acasă.”

Competitia s-a desfasurat in contextul delicat al amenintarii virusului Covid19!

Asociatia Balcanica de Atletism a emis in acest sens un comunicat.

”Avand in vedere situatia curenta cu epidemia de coronavirus si masurile globale luate pentru a limita raspandirea virusului, dorim sa va asiguram ca organizatorii au avut o serie de consultari cu autoritatile ucrainene si cu consiliul local din Ivano-Frankovsk. S-a ajuns la concluzia ca nu sunt motive pentru masuri extraordinare. Toate masurile de precautie au fost luate pentru a minimaliza riscul de infectie, astfel ca evenimentul s-a desfasurat conform planificarii, pe 14 martie”, precizeaza comunicatul Asociatiei Balcanice de Atletism.

Diana Lătărețu a fost si anul trecut pe podium. Olteanca a castigat medalia de bronz la cea de-a 18-a ediție a Balcaniadei. Maria Diana Lătărețu si  Mihaela Pușcașu au fost protagonistele delegatiei României in 2019 la Alexandroupolis.

Diana Lătărețu a vorbit despre startul in atletism! Gabriela Ustabacieff a calauzit-o spre succes!

Diana Lătărețu e craioveanca de bronz a Romaniei la Balcaniada de Mars

„Am incercat sa dau in clasa a 8-a la Liceul Militar unde am picat probele sportive si am ajuns in Liceul Economic. Simteam ca nu imi doresc sa fiu in acel liceu si simteam nevoia sa fac ceva cu timpul meu. Asa am ajuns pe 6 octombrie 2017 la antrenoarea mea Gabriela Ustabacieff  care a ajuns sa imi fie ca o a doua mama. Apoi in al doilea semestru al clasei a 9-a am reusit sa ma si transfer in Liceul Sportiv.”-Diana Lătărețu

Autor: Ovidiu Pețenghea