Ariana Chis de la inot la triatlon. Campioana nationala la categoria de varsta urca din nou pe podium

301
Ariana Chis de la inot la triatlon. Campioana nationala la categoria de varsta urca din nou pe podium

Ariana Chis a inceput inotul la sase ani. A avut rezultate bune la categoria de varsta, iar in anul 2013 a participat la primul concurs de aqualton. In prezent s-a remarcat la Mamaia. Ariana a fost pe primul loc la cadeti la H3RO.

Ariana Chis s-a axat pe triatlon, inspirata de fratele ei. Antrenata de Crisan Iosif, Ariana acumuleaza experienta si rezultate din ce in ce mai bune.

”Triatlonul l-am inceput datorita fratelui meu care deja practica acest sport. Primul meu antrenor a fost Crisan Iosif, care este si in prezent, iar pe partea de atletism pe langa Crisan Iosif mai sunt pregatita si de Prundus Dan.”

Ariana Chis de la inot la triatlon. Campioana nationala la categoria de varsta urca din nou pe podium


Unele dintre cele mai importante concursuri pentru Ariana au fost Campionatele Nationale.

”La Campionatul National de Stafeta Mixta am participat alaturi de colegul meu Sviderski Catalin. Am reusit sa cucerim titlul de campioni nationali in anul 2019. Iar in acest an am participat la competitia Belgrade Triathlon Day. Am reusit sa ocup prima pozitie, la proba de aquatlon.”

Ariana Chis a vorbit pentru AIMX despre intrecerea de la H3RO.


”Intrecerea pentru victorie a fost una destul de dificila dupa experienta neplacuta de anul trecut, de pe scarile pasarelei unde am facut entorsa. Ce mi-a placut la aceasta competitie a fost atat organizarea cat si proba in sine. Sunt foarte fericita ca la bicicleta am reusit sa merg cum mi-am propus. Obiectivul meu este ca pe viitor sa ajung cat mai departe in acest sport si sa pot reprezenta Romania la competitiile internationale.”

La H3RO Ariana a fost pe doi la general feminin. Casia Damian a fost cea mai buna junioara. Pe podium la cadete au fost in urma Arianei, Rebecca Neagu si Denisa Andreea Cralea.

Pe AIMX gasiti aici si declaratia lui Cristian Tranulea. Succes la H3RO Mamaia. Constanteanul a terminat intrecerea in 00:34:01.

Autor Ovidiu Pețenghea