„Armata” de romani la Cappadocia Ultra Trail, in Turcia

583

    26 de romani vor lua startul in cele 3 curse de la Cappadocia Ultra Trail. Competitia se desfasoara la sfarsitul saptamanii intr-o zona inclusa in Patrimoniul Mondial Unesco. Cursele au distante intre 35 si 114 kilometri. La editia de anul trecut Stefan Dan a reusit cel mai bun rezultat dintre romani: locul 7 la general si 1 la categoria de varsta.

     ” Atentie la traseu! Este alergabil si poate fi inselator.”

Ce mai lunga cursa este cea de 114,3 kilometri, cu 3340 de metri diferenta de nivel. 243 de concurenti s-au inscris la start. Printre ei 9 romani: Cojan Gabriel, Adrian Vlad Pop, Mihai Nenciu, Bogdan Ofiteru, Radu Milea, Ionel Rapotan, Roxana Siboiu, Bogdan Maximilan Stroe si Alin Cardei. Romanul cu cel mai bun rezultat la editia din 2016 ne-a dat cateva detalii despre traseu: Primii 60 de kilometri sunt efectiv superbi. Traseul trece prin satuce incredibil de frumoase, prin canioane…Privelistea este extraordinara. Pe jos este un fel de gresie aderenta cu nisip foarte mult. Partea a doua este insa uratica. Nu are niciun haz. Pamantul este acoperit cu un colb de 20 de centimetri. Nici nu iti venea sa calci ca nu stiai ce e sub iar piciorul iti intra ca in faina. A doua parte are si diferenta de nivel mai mare”.

Stefan Dan a alergat traseul in 14 ore, 58 de minute si 16 secunde, dar spune ca locul 1 se va impune in aproximativ 11-12 ore. Concurenta a crescut in ultimii doi, iar la aceasta editie va atinge apogeul. Cei care nu suporta foarte bine caldura vor avea de suferit: in jurul pranzului temperatura urca pana spre 30 de grade, chiar daca dimineata nu trece de 10.

„Traseul este foarte, foarte alergabil si tot iti vine sa fugi si iar sa fugi si asta te poate costa spre final. Le doresc tuturor sa se bucure de peisaj. Pentru mine asta este sfant la orice cursa merg „ – STEFAN DAN

Concursul este inclus in circuitul Ultra Trail World Tour .

Romani in cursa de 61 de kilometri, 1810 metri diferenta de nivel: Mihai Adrian Godeanu, Florin Totalca, Bogdan Cretu, Rodica Miron, Melania Radutoiu, Andrei Petre Dumitru. In totl 371 de concurenti.

Romani in cursa de 35 de kilometri, 940 de metri diferenta de nivel: Ancuta Zenaida, Mihaela Scintei, Catalin Constantin, Raluca Apostol, Andrei Anita, Cosmin Funieru, Daniela Marin, Lazar Sangeorzan, Ionut Vranceanu, Mugurel Ciju, Lavinia Ciju. In total 956 de concurenti.

 

Credit PHOTO: Facebook Cappadocia Ultra Trail