„ASII” alearga cu „casa inchisa”…printre caprioare

178

„I ASI in Trail” eveniment SOLD OUT

Asii alergarii isi dau intalnire pe 9 aprilie in padurea Barnova,de langa Iasi, la cea de-a doua editie a „I ASI in Trail”. Competitia a crescut in amploare fata de 2016. In acest an interesul din partea concurentilor a fost unul urias. Cele 400 de locuri rezervate adultilor ( pentru probele de cros,6 km si semimaraton, 21,3 km) s-au epuizat inca de la sfarsitul lunii februarie. „Cererile ajungeau undeva la 6,7 sute, dar nu am vrut sa ne aruncam si sa se creeze aglomeratie pe traseu. Vrem sa crestem gradual si sa putem gestiona cum trebuie evenimentul”, a spus pentru aimx.ro Ludovic Vieru. Ludovic este unul din initiatorii acestei competitii de trail, prima, desfasurata in Moldova, in afara ariei carpatice.

La semimaraton pe lista de start au aparut nume importante din topul alergarii. Catalin Atanasoaei, din Bacau, campionul en-titre, va avea o misiune dificila in incercarea de a-si apara prima pozitie. Rivalii? Mihail Bizniuc si Liviu Croitoru, din Republica Moldova si Gyorgy Szabolcs. „Este posibil sa cada si recordul competitiei ( 1 ora si 31 de minute ). Cu siguranta va fi „bataie” mare la podium”, a mai spus Ludovic.

La feminin, pana in acest moment, principala favorita la castigarea semimaratonului este Ingrid Mutter o sportiva care a inceput sa aiba un cuvant greu de spus si in competitiile internationale. Nu va lipsi nici castigatoarea de anul trecut Raluca Aparaschivei. Organizatorii nu exclud si acordarea de wild-carduri pe ultima suta de metri pentru alte nume de marca.

    TRASEU DEVIAT DIN CAUZA DEFRISARILOR

Traseul ales de organizatori este unul extrem de interesant. Participantii vor avea posibilitatea sa treaca prin Rezervatia Paleontologica Repedea, vor urca pana pe platoul Repedea (360 de metri altitudine), de unde pot arunca o privire de ansamblu asupra orasului Iasi, dar vor avea de parcurs si 6 kilometri de creasta, prin padure.  Norocosii ar putea intalni pe traseu si caprioare, destul de prezente in zona.

    „Traseul are de toate, iar pantele sunt destul de alergabile. Cei care au avut contact cu trail runningul pot alerga pe toti cei 21,3 kilometri cu aproape 600 de metri diferenta de nivel. Daca va ploua inainte de concurs vor fi si portiuni dificile. Traseul ramane in proportie de 90 la suta acelasi ca si cel de anul trecut. Am facut totusi unele modificari, in sensul ca am revenit la o portiune din drumul forestier din cauza defrisarilor din zona si a tafurilor care au lasat urme adanci in pamant.  In caz de ploaie alergarea ar deveni destul de complicata in acea zona”, a mai precizat Ludovic Vieru.

Concurentii vor fi indrumati , incurajati si ajutati, pe traseu, de voluntarii de la Asociatia „Hai pe Munte” si de cei de la Iasi Bike. Evenimentul care este exclusiv unul privat este sustinut de CaliVita International, Transgor Logistik, Heaven Solutions si Clubul de Agrement Hamak.

DESPRE PREMII:

Premiile în bani la Semimaraton OPEN, atât la masculin cât şi la feminin vor fi următoarele: Locul 1 – 1000 lei, locul 2 – 500 lei, locul 3 – 400 lei, locul 4 – 300 lei şi locul 5 – 200 lei. Pe lângă acestea, primul concurent ieşean (cu domiciliul sau reşedinţa din cartea de identitate în judeţul Iaşi) din clasamentul general, va primi un premiu de 200 lei. Astfel doar valoarea premiilor în bani ajunge la 5000 de lei!