Atlantic 4 la final, cu record mondial si o cerere in casatorie

575

    Atlantic 4 la final: 4 romani au incheiat cea mai dificila competitie de canotaj din lume (Atlantic Challenge) in dimineata zilei de 22 ianuarie la ora 4 si 30 de minute, ora Romaniei, cu 6 ore mai devreme in Antigua. Organizatorii i-au asteptat cu hamburgeri si cartofi prajiti. 

Atlantic 4 la final, dupa 38 de zile, 14 ore si 32 de minute

 

Atlantic 4 a ajuns la final dupa 4887 de kilometri si 38 de zile in care cei 4 romani au tras la vasle fara oprire. Organizatorii au precizat ca echipajul romanesc a stabilit un nou record mondial. Ambarcatiunea „Maria” a fost cea mai rapidă barca de tip Pure din categoria de 4 membri care a traversat Atlanticul. Recordul precedent era de 44 de zile, 20 de ore şi 22 de minute. Apartinea echipei britanice All Beans No Monkeys. Atlantic 4 nu este doar singurul echipaj romanesc ce reuseste sa incheie aceasta provocare, ci si singurul din Europa de Est.

  15 kilograme a slabit Andrei Rosu in cele 38 de zile. Vasile Osean si-a pastrat greutatea de la start.

Emotiile reintalnirii cu membrii familiilor au atins apogeul la doar cateva minute de cand Atlantic 4 a ajuns la final, in Antigua. Ionut Olteanu a luat pe toata lumea prin surprindere si si-a cerut prietena in casatorie. Raspunsul Loredanei a venit instantaneu si a fost afirmativ. Imediat cei 4 membri ai echipajului au sustinut o mini conferinta de presa. Au trecut apoi printr-o evaluare medicala si au fost cantariti.   Organizatorii i-au invitat la masa unde au fost serviti cu hamburgeri si cartofi prajiti. Nu s-a mancat prea mult insa din cauza oboselii. Vasile, Andrei, Ionut si Marius s-au retras alaturi de familii la hotel. Au urmat primele ore de odihna adevarate dupa mai bine de o luna. Pe parcursul traversarii Atlanticului Vasile Osean, Andrei Rosu, Ionut Olteanu si Marius Alexe nu au dormit mai mult de 2 ore legat.

  Cei 4 romani vor respecta traditia concursului si vor planta un copac.

Dupa cele cateva ore de somn cei 4 romani au mers din nou la barca pentru a face o inspectie generala si a-si recupera din lucruri. Baietii sunt bine atat din punct de vedere fizic, cat si psihic. Se vor relaxa in Antigua pana sambata. Astazi urmeaza sa acorde interviuri oficiale pentru site-ul competitiei. „Am plecat prieteni si ne-am intors frati”, a spus Vasile Osean.

Atlantic 4 la final. Raman in spate noptile negre in care auzeau doar zgomotul valurilor fara a intui din ce directie vor fi loviti. Raman in spate momentele critice cand ambarcatiunea ajungea la 80-90 de grade in timpul furtunilo. Mai presus de toate ramane insa confirmarea ca „romanii pot fi si altfel” asa cum spunea capitanul echipajului Vasile Osean.

Atlantic 4 va reveni in tara duminica seara.

Credit Photo: Atlantic Campaigns