Atlantic4 inainteaza pe o mare agitata in drumul spre Georgia

351

    5 romani vaslesc de vineri pe Marea Neagra. Au plecat de la Limanu si au ca termen sfarsitul lunii pentru a ajunge la Batumi, Georgia. Andrei Roșu, Vasile Oșean, Ionuț Olteanu, Marius Alexe și Alexandru Dumbravă formeaza echipajul de pe ambarcatiunea cu vasle Atlantic4. Se pregatesc de traversarea Oceanului Atlantic din luna decembrie. Au ales pentru cel mai dur antrenament Marea Neagra, considerata una din cele mai periculoase mari din cauza valurilor. 

Au parcurs 10 kilometri, mai au de 10 ori inca pe atat

    Un singur om a mai traversat Marea Neagra intr-o ambarcatiune cu vasle. S-a intamplat anul trecut, iar performanta apartine unui englez. Acesta a traversat solitar Marea Neagra in 29 de zile. Atlantic4 a pornit de la Limanu cu doar cateva ore inainte ca vremea sa se strice si sa inceapa furtuna. Prima noapte a adus si primele probleme: Marea Neagra a fost agitata si toti cei 5 membri ai echipajului s-au confruntat cu raul de mare si au vomitat.

Se va vasli non stop,in ture de cate 3  ore. 2 membri ai echipajului vor fi permanent la vasle. Echipajul Atlantic 4 se afla sambata seara la 100 de kilometri de Limanu. Pana la Batumi, Georgia au de parcurs aproximativ 1090 de kilometri. Toate amanuntele despre traversarea Atlanticului le puteti citi intr-un reportaj aimx.ro.