Atractie de PASTE! Sarbatoarea Alergarii la Roma-poveste romaneasca

668
Atractie de PASTE! Sarbatoarea alergarii la Roma-poveste romaneasca

Sarbatoarea Alergarii -Maratonul de la Roma s-a transformat in tinta romanilor care aleg in vacanta de Paste sa faca miscare. Dupa Pastele catolic, Italia inca vibreaza energia de sarbatoare. Andreea Ilie a ales sa fie in Cetatea Eterna. Cine nu o cunoaste din cursele in care participa poate sa afle de la AIMX, cum poate un om sa transforme o pasiune in stil de viata.

„A fost un pic greu sa ma decid. E un moment special. In fiecare an merg la familia mea in Rm. Valcea de Paste. Era o alegere dificila dar m-a ajutat sa ma decid mama mea care ma sustine mereu si ma incurajeaza sa fac ceea ce imi place. Ea mi-a spus eva de genul „Vrei sa mergi la Roma? Ce tare!”. Alergarea pentru mine e ceva care ma relaxeaza si ma face sa fiu plina de voie buna.”

Sarbatoarea Alergarii ii aduce Andreei satisfactie!

”Atunci cand am probleme, ma ajuta intotdeauna sa alerg cu prieteni, sustinerea reciproca conteaza foarte mult. Anul acesta mi-am propus sa mai alerg la Baneasa Forest Run, Baneasa Race (imi plac alergarile prin padure), Corcova Trail Race, Maratonul Olteniei, poate si Semimaraton Iasi si desigur, Bucharest Marathon in octombrie, de data asta sper cu un timp mai bun. Mi-ar placea si un duatlon, poate la Duatlon Buftea.”

Andreea a inceput sa alerge in urma cu doi ani cu programul “Raiffeisen Runners”. Atunci s-a inscris la semimaraton in octombrie 2016.
”M-am antrenat cu un grup de colegi. Antrenorii nostri au fost Oana si Gabriel Solomon si Marian Chiriac. Mi-a placut foarte mult – a fost greu dar distractiv si mi-a placut satisfactia pe care mi-o da fiecare cursa terminata. In 2017 m-am inscris din nou in programul “primul maraton” cu Raiffeisen Runners si a fost antrenamentul perfect pentru maraton.”
Andreea a ajuns in timp la trei alergari pe saptamana. O alergare scurta de 5-7 km, una medie si una lunga. Distantele au crescut treptat, de la 10 la 32 km.
”Pe 16 octombrie am terminat Maratonul Bucuresti. Am mai participat la concursuri mai mici, de cate 10 km- Crosul Padurii Copiilor (la Ploiesti si la Bucuresti), Baneasa Forest Run si la Canyon Creek Ultramarathon in Bulgaria, la proba de 10 km.”

 Sarbatoarea Alergarii vine cu o premiera pentru Andreea!

„Mi-am dorit mereu un concurs international si in momentul in care am auzit ca Oana si Gabi Solomon vor sa faca un grup pentru maratonul de la Roma, am profitat de ocazie si m-am inscris. Cel mai frumos este sa alergi cu prieteni, iar pentru mine alergarea mi-a dat multi prieteni noi.”

Antrenamentul pentru Roma a inceput din ianuarie pentru Andreea Ilie.

”Am avut noroc ca una dintre colegele si prietenele mele care are cam acelasi ”pace” cu mine (Esmeralda Bejan) a vrut sa mearga si ea la Roma si in fiecare weekend am facut impreuna long run.”
Ca obiectiv Andreea isi propune sa termine in maxim 5 ore si 15 min, nu are asteptari prea mari. Are insa o alta motivatie. Sustine campania lui Robert Cadar ”DoneziAlergPentuTine” la care participa ca fundraiser.
Autor: Ovidiu Pețenghea