Aur si argint pentru Romania la Campionatele Mondiale de Alergare Montana pentru juniori

Aur si argint pentru Romania la Campionatele Mondiale de Alergare Montana pentru juniori

posted in: Stiri | 0

 

Romania este campiona mondiala cu echipa la feminin. Baietii au cucerit medalia de argint. 

Duminica dimineata la Premana, in Italia, s-a desfasurat a 33-a editie a Campionatelor Mondiale de Alergare Montana pe distanta scurta. Romania a cucerit medalia de aur la feminin. Baietii, cu doi campioni europeni in echipa, au iesit vicecampioni mondiali. 

Cursa s-a desfasurat pe un traseu de 6,5 kilometri.

Alexia Hecico s-a clasat pe locul 4, Gabriela Doroftei (bronz la Campionatul European) pe 5, Irina Bordeianu pe 15 si Iulia Zudor pe pozitia a 18-a. In clasamentul pe echipe puncteaza cele mai bine trei clasate. Argintul a revenit Statelor Unite ale Americii, iar bronzul tarii gazda: Italia.

3 baieti in TOP 10, egal ARGINT

Romania a reusit o performanta importanta si in concursul masculin pe echipe. Echipa noastra a aliniat la start doi campioni europeni: Dorin Rusu, aur la Campionatul European de juniori 1, pe distanta de 10 mii de metri si Gabriel Bularda, aur la Campionatul European de alergare montana din Slovenia.

 

La Premana , Dorin Rusu s-a clasat pe locul 4 cu timpul de 28 de minute si 25 de secunde, la 21 de secunde de medalia de bronz. Gabriel Bularda a venit pe 8 cu 28 de minute si 40 de secunde, Adrian Garcea pe 10, 28.54, iar Peter Herman pe 17 cu 29.50. Campioana Mondiala a iesit Uganda, iar medalia de bronz a revenit Italiei.

Cristian Prisneac, Elena Timpau si Ana Hecico sunt antrenorii juniorilor, iar Silviu Casandra a fost delegat din partea Federatiei Romane de Atletism.

 

 

 

 

 

Credit Photo: Facebook Silviu Casandra