Scandal: Un fost barbat, Gavin Hubbard, a cucerit argintul ca femeie la Mondialul de Haltere

827

Laurel Hubbard a castigat medalia de argint la Campionatele Mondiale de Haltere de la Anaheim! Trecutul insa loveste pentru fostul reprezentant din Noua Zeelanda!

Nimeni nu a uitat ca Laurel a concurat inainte de operatie de sex ca Gavin Hubbard. Antrenorii adversarelor sale considera ca Hubbard pastreaza avantajul deoarece inainte a fost barbat. La 39 de ani acum, Hubbard a concurat in competițiile de haltere pentru barbati, inainte de operatie pe care a avut-o la 35 de ani.

Hubbard a stabilit patru recorduri naționale.A ridicat un total de 268 de kilograme. Reusita a fost la Internationalele Australiei unde Hubbard a ridicat cu 19 kilograme mai mult decat medaliata cu argint, Iuniarra Sipaia din Samoa.

Laurel este sub atent control. Ca sa concureze alaturi de femei, trebuie sa aiba la controalele premergatoare intrecerilor un nivel de testosteron sub 10 nanomoli pe litru, cu cel puțin 12 luni inainte de concurs. La mondialele de la Anaheim, Laurel  a fost intrecuta doar de medaliata cu bronz la Jocurile Olimpice de la Rio, in 2016. Campioana  Pan-Americana Sarah Elizabeth Robles, reprezentanta SUA, a fost singura concurenta la  +90kg cu trei medalii de aur cucerite la Anaheim. E un moment istoric pentru SUA dupa 23 de ani de asteptare.

Ultima oara cand o americanca a castigat la Mondialele de Haltere, in 1994, GOAD (BYRD) Robin s-a impul la  53kg la Istanbul.

Pentru Romania, Loredana Toma a cucerit  trei medalii de aur, in limitele categoriei 63 kg, la Campionatele Mondiale de haltere de la Anaheim.

Dumitru Captari a reusit sa urce pe treapta a treia a podiumului de premiere la procedeul smuls.  Captari are 28 de ani şi este sportiv nascut in Republica Moldova. Anul acesta, Dumitru a cucerit aurul la Campionatele Europene (360 de kg la total / locul 2 la smuls – 160 kg, locul 1 la aruncat – 200 kg).

Autor:Ovidiu Petenghea