Avram Iancu a ajuns la jumatatea ultramaratonului Arctic Ultra 6633

352

  Avram Iancu a ajuns la jumatatea ultramaratonului din nordul Canadei. Luni la ora 20.30 se implinesc 96 de ore de la start. Avram Iancu se apropia de kilometrul 300 (292 de km, la ora 20.00), din totalul de 611. Romanca Florentina Iofcea, inscrisa si ea la cursa lunga, a abandonat. Ultramaratonistul Vlad Pop a castigat cursa scurta de 192 de kilometri.”A fost tot timpul cu zambetul pe buze”, au scris organizatorii despre Vlad. Acesta a fost la doar 10 minute de a bate recordul cursei. Cea mai tare gluma, pe pagina oficiala a concursului, a venit de la un roman care a propus redenumirea competitiei in 6633 Romanian Arctic Ultra. Comentariul a atras peste 150 de aprecieri.

Avram Iancu se indreapta spre punctul de control numarul 5. Este la 23 de kilometri de podium

 Bibliotecarul din Petrosani se afla pe locul 5 in clasament. Avram Iancu a parcurs deja 292 de kilometri si se afla la jumatatea distantei dintre punctele de control 4 si 5. Pana la finish mai are de parcurs inca pe atat. Liderul cursei este Didier da Costa cu 329 de kilometri bifati. Pe urmele sale se afla irlandezul Patrick O”Toole, la mai putin de 4 kilometri distanta. Ultima treapta a podiumului este ocupata in acest moment de David Hirscfield, cu 315 kilometri. Pe 4 este Paul Watkins cu 314 kilometri si jumatate.

2 concurenti „ii sufla in ceafa” lui Avram Iancu. Ambii sunt la aproximativ 4 kilometri in spatele romanului. Asa cum anticipa inaintea startului competitiei Avram a optat sa se odihneasca de mai multe ori,la marginea drumului, in sacul de dormit.  Pana acum organizatorii au anuntat ca a fost cea mai calduroasa editie din istorie. Temperaturile au oscilat intre -10 si 0 grade.

Autor: Vlad Lucian Arhire

Credit Photo: Facebook Arctic Ultra 6633