Inotatatorul Avram Iancu a fost decorat de presedintele Klaus Iohannis

340

  Avram Iancu a fost decorat de presedintele Romaniei. Klaus Iohannis a semnat decretul de decorare a romanului care a inotat Dunarea de la izvoare la varsare miercuri 12 decembrie. „Este onorant. Incununarea unei munci sustinute timp de 5 ani de zile”, a declarat pentru aimx.ro Avram. 

Avram Iancu a fost decorat cu Ordinul National „Steaua Romaniei” in grad de Cavaler

Presedintele Romaniei, Klaus Iohannis, a semnat miercuri decretul de decorare. Decretul a fost publicat imediat pe site-ul presidency.ro

  „Astfel, în semn de inalta apreciere si recunoastere pentru exceptionala performata sportiva, pentru determinarea, pasiunea şi perseverenta cu care si-a desavarsit pozitia de  inotator ultra-performant la nivel national si international, Presedintele Romaniei, domnul Klaus Iohannis, a conferit Ordinul Național „Steaua României” in grad de Cavaler domnului Avram-Marius Iancu.”

Avram Iancu, pentru aimx.ro: „Am evidentiat Romania peste tot in lume, cum am putut eu mai bine”

Avram Iancu decoratVestea l-a luat prin surprindere pe inotatorul roman. Avram Iancu a aflat ca a fost decorat la locul sau de munca, Biblioteca Municipala Petrosani. aimx.ro a stat de vorba cu romanul care in 2017 a reusit o premiera mondiala: a inotat cei 2860 de kilometri ai Dunarii fara costum de protectie. „Este incununarea unei munci sustinute din ultimii 5 ani. Este onorant pentru mine sa primesc cea mai inalta distinctie , Ordinul National „Steaua Romaniei” in grad de Cavaler, al Statului Roman. Am evidentiat ROMANIA peste tot in lume. Asa cum am putut eu mai bine! Doresc sa le multumesc tuturor acelora care, in decursul celor 5 ani, m-au sprijinit in demersurile mele de a depasi orice bariera”.

Avram Iancu este atat cetatean de onoare al orasului Petrosani, cat si al judetului Hunedoara. Bibliotecarul din Petrosani are 42 de ani. In aceasta toamna a inotat in Marea Neagra de la Sulina la Istanbul. Mai multe amanunte puteti citi aici.

Autor: Vlad Lucian Arhire