Avram Iancu inoata 12 ore, la Petrosani, pentru un copil in suferinta

747

 In luna cadourilor Avram Iancu inoata pentru un copil de 7 ani. Este cel mai lung timp petrecut in apa, de inotator, de la parcurgerea in premiera a fluviului Dunarea, inot, de la izvoare la varsare. Bibliotecarul din Petrosani a scos la licitatie doua obiecte la care tine extrem de mult: casca si ochelarii pe care le-a purtat in teribila aventura de traversare a Canalului Manecii. Puteti licita pentru ele pentru pana luni seara la ora 21 pe pagina sa de facebook. 

    Gest umanitar facut de Avram Iancu: inoata 12 ore

Povestea lui Patric Andrei l-a sensibilizat pe romanul care a stabilit o performanta mondiala in aceasta vara. „Patric Andrei este un baietel de doar 7 anisori. Este elev in clasa 1-a la scoala Nr. 6 din Petrosani, unde si eu, candva, deschideam ABCdarul. Baietelul a fost diagnosticat cu o tumoare si pentru a avea o sansa la viata este nevoie de tratamente si interventii costisitoare. In acest moment este internat la Spitalul Marie Curie. Pentru a-l ajuta, scot la licitatie, obiectele mele vestimentare din timpul traversarii inot a Canalului Manecii. Este vorba despre casca de inot si ochelarii folositi atunci cand am reusit un record de rezistenta (62 de km si 17 ore 54 min de inot incontinuu)”, a punctat Avram Iancu

4000 de lei este suma care s-a licitat in total pentru cele doua obiecte pana in prezent. O mai puteti face pana luni seara la ora 21.

Ultramaratonul acvatic are loc la Bazinul Didactic din Petrosani intre orele 9 si 21. Avram va lupta si cu oboseala dupa ce a dormit doar 5 ore cu o noapte inainte. Duminica seara sportivul a fost invitat special la Teatrul National „Marin Sorescu” din Craiova. El a oferit in cadrul unei gale de excelenta „Premiul Anului 2017” pentru cel mai bun spectacol: „Gaițele”.