Avram Iancu se apropie de Istanbul dupa 50 zile de inot in Marea Neagra

622

Avram Iancu continua provocarea de a inota de la Sulina la Istanbul. Sambata a trecut granita dintre Bulgaria si Turcia. Conform gps-ului a inotat pana luni, 22 octombrie, 513,77 de kilometri. Avram Iancu a pornit in aceasta aventura de la Sulina pe data de 2 septembrie.

  Maratonul acvatic continua in Marea Neagra. Avram Iancu isi propune sa ajunga la Istanbul in urmatoarele 10 zile. 

Avram Iancu Marea NeagraAvram Iancu este din ce in ce mai aproape de Istanbul. Sambata a trecut inot in Turcia. Pana luni seara a mai inotat aproximativ 20 de kilometri pe teritoriul turcesc. „Apa este din ce in ce mai rece. S-a acumulat oboseala fizica si psihica. Si aiarna aproape bate la usa. Au fost si zile groaznice de asteptare in care nu am putut sa inot din cauza marii care a fost foarte agitata”, a declarat pentru aimx.ro bibliotecarul din Petrosani.

5 zile este perioada cea mai lunga in care inotatorul „a fost blocat” la mal din cauza conditiilor meteorologice. Avram a dezvaluit si primele impresii despre Turcia.

„N-am calcat cu piciorul niciodată prin Turcia. Eram tare curios! Politistii de frontiera ne-au asteptat cu o ambarcatiune pe granita. Ne-au invitat politicos sa urcam la bord apoi ne-au condus la primul port unde ne-au facut formalitatile de intrare in tara. In acest timp am fost serviti cu 3 feluri de mancare, ceai, cafea. Ne-au asigurat de tot sprijinul, 24 din 24. Apoi ne-au dus inapoi de unde ne-au luat. Profesionisti! Primii kilometri din Turcia sunt in pustietate! Jonctiunea cu masina este imposibila. Stiam asta și am luat cu noi kitul de supraviețuire: cort, saci de dormit, izoprene, apa, mancare și baterii externe. Suntem independenti.”

236 de ore este timpul efectiv de inot in Marea Neagra. Rezulta o medie de 2,2 kilometri pe ora inotati de Avram Iancu. Romanul nascut la Petrosani a inotat in 2017 tot parcursul Dunarii: 2860 de kilometri.

Autor: Vlad Lucian Arhire