Victorie pentru Balint Bartha la Apuseni Ultra Race, 170 de kilometri

741
Balint Bartha a terminat pe locul 1 ultramaratonul de 170 de kilometri din cadrul Apuseni Ultra Race, editia a doua. Este cea mai lunga distanta alergata de el pana acum. A ajuns la finish cu un avans de aproape 8 ore fata de locul al doilea. Balint a castigat in acest an si concursurile Transylvania 100 si Maraton 8500.

Balint Bartha a parcurs cei 170 de kilometri in 25 de ore si 35 de minute. 

  Balint Bartha Primul alergator care a ajuns la finish-ul Apuseni Ultra Race, cursa de 170 de kilometri, a fost Balint Bartha. Pana acum nu a alergat in competitii distante mai mari de 110-115 kilometri. Diferenta pana la 170 a simtit-o din plin. „Am fost foarte fericit cand am ajuns la finish. Totul a fost frumos, insa ultimii 30 de kilometri au fost foarte dificili. Dimineata de-abia ma mai tineam pe picioare. M-am odihnit putin si acum sunt ok. Pot sa ma misc, dar dimineata eram distrus”, a declarat Balint pentru aimx.ro.
   Sportivul este nascut in anul 1983 in Odorheiu Secuiesc. A primit inscriere gratuita pe viata in cursa de 170 de kilometri. „Cu siguranta voi mai veni pentru ca am vazut ca se poate scoate un timp sub 24 de ore. VReau sa-mi demonstrez mie ca sunt capabil sa scot un astfel de timp. M-am ratacit de cateva ori si s-au adunat cateva zeci de minute in plus la timpul meu. Si peisajele mi-au placut foarte mult„, a mai spus sportivul de la Feel Good Team.
     Balint a inceput sa participe in concursuri de alergare in urma cu 8 ani chiar in Muntii Apuseni. Este tatal a doi baieti si isi doreste ca la anul sa participe la UTMB.   

PODIUM 170 DE KILOMETRI APUSENI ULTRA RACE :

  1. Balint Bartha               25.35.00
  2. Balint Orsi (Ungaria)    33.20.00
  3. Zoltan Neagu Florin      34.03.00

Rezultate live puteti accesa aici, cu un click pe concurentul pe care doriti sa-l urmariti.

Autor: Vlad Lucian Arhire
Credit Photo: Alin Balanean