Maraton 7500:Bartha-Takacs au ajuns primii pentru a doua oara la OMU

380

Echipa formata din Balint Bartha si Szabolcs Takacs a ajuns prima la varful OMU pentru a doua oara. Este vorba de ultramaratonul de 90 de kilometri, cu 7500 de metri diferenta de nivel. Startul s-a dat la ora 6 dimineata. La varf sunt echipe extrem de echilibrate ca valoare. Iar presiunea este mare pe alergatori: primele 4 echipe se aflau intr-un interval de doar 19 minute.

Balint-Takacs au ajuns pentru a doua oara la varful OMU in 10 ore, 53 de minute si 28 de secunde

  Balint si Takacs ( foto) fac parte din echipa CSM Odorheiu Secuiesc-Feel Good Team. S-au „sudat” si la concursul de 4 etape, Carpathia Trails. Acolo au venit pe locul 2. Ei au preluat conducerea cursei dupa CP 5. Si inca mentin ritmul. „Sunt bine psihic. Au accidentari minore si incearca sa nu riste deloc” a declarat pentru aimx.ro unul dintre apropiatii celor doi.

In spatele lor se afla o alta echipa solida formata din Laurentiu Vezentan si Sztranyiczki Gabor, 11.07.48. Doi ultramaratonisti experimentati care cu siguranta nu si-au spus ultimul cuvant la editia a 11-a a celui mai greu ultramaraton montan de la noi din tara. Foarte aproape sunt si Octavian Andrei Ivanov-Gabriel Cojan, 11.12.06, dar si Gheorghe Codrea si Stefan Salagean care le sufla in ceafa de la doar 29 de secunde.

Locul intai la mixt este ocupat de sotii Plosnita, Adrian si Adriana. LA CP 9 erau pe 6 la general, cu timpul de 9.58.05. La 12 minute in spate se aflau Viorica Malai si Dzero Serghei. In timp ce prima echipa 100 la suta feminina ,din cele 3 inscrise in concurs, este formata Elena Perju si Oana Titeni.Rezultate LIVE puteti urmari aici.

Sambata dimineata,la ora 6, pornesc pe traseu alergatorii de la 3200 (45 de kilometri), iar de la ora 8 cei de la 1600 (22 de kilometri).

Maraton 7500 a ajuns in 2019 la cea de a 11-a editie.

Pe pagina de facebook aimx.ro puteti castiga doua inscrieri gratuite la una din cele mai dificile curse cu obstacole din lume, Spartan-Race. Detalii, AICI!!!

Autor: Vlad Lucian Arhire