Bogdan Duca planifica intrecerile din strainatate. Pentru finalul anului are Ciclocross

192
Bogdan Duca planifica intrecerile din strainatate. Pentru finalul anului are Ciclocross

Bogdan Duca a inceput sa practice ciclismul in 2013 la 23 de ani. In 2014 era profesionist.Totul a inceput ca o joaca. Concura in cursele din zona in care sta, in Bacau. A avut incredere ca va reusi si a avut sustinerea continua a familiei.

Bogdan Duca s-a antrenat singur pana in 2017. De atunci il are ca antrenor pe campionul Ungariei la maraton, Marton Blazso.

In palmares Bogdan are castigarea Cupei Nationale de Maraton si a Triadei. Ambele reusite, 2 ani consecutiv (2018-2019). Bogdan Duca are doua titluri de vicecampion national Elite, unul la maraton si unul la XCO.

Bogdan Duca planifica intrecerile din strainatate. Pentru finalul anului are Ciclocross”Sezonul 2019 a fost unul bun pentru mine. Am repetat majoritatea rezultatelor din 2018 plus alte cateva, dar tot timpul stiu ca se poate mai bine. Ceea ce imi si propun pentru sezonul urmator. Anul acesta mai am in plan participarea la cateva etape din Cupa Nationala de Ciclocross si Nationalele de Ciclocross. Este o disciplina noua pentru mine dar care ma motiveaza si ma tine in priza pe timpul sezonului rece. Obiectivele pentru anul urmator vor fi cu siguranta altele. Mult mai multe curse in afara granitelor si mai ales curse pe etape. Pe cat posibil fara a neglija obiectivele principale din calendarul intern.”-Bogdan Duca

Evolutia lui Bogdan a fost una constanta din 2013, atunci cand a participat la primele curse. In 2017 a avut unele probleme de sanatate dar a revenit hotarat sa fie in top. A fost cucerit de Maraton. Cursa de la Geiger pentru Bogdan a fost reper. A concurat la intrecerile de XCO, iar in 2018 a reusit un loc 2 in Cupa Nationala de XCO si un loc 2 la Nationale. Bogdan a concurat la Triada si a castigat. Triada aduce sportivii intr-o serie de curse, printre cele mai titrate, intinse pe tot parcursul sezonului, la Avrig, Paltinis si Porumbacu. Toti  sportivii de la Elite si cei mai buni din tara vin la aceste curse.

Bogdan Duca a castigat Triada, o serie de curse renumita pentru dificultatea traseelor si prin valoarea competitorilor.

 

Pe AIMX puteti afla aici despre maratonistul care va incerca la sfarsitul saptamanii sa devina primul om de pe planeta care coboara sub 2 ore pe distanta unui maraton.

Autor: Ovidiu Pețenghea