Bogdan Ofiteru face baremul pentru Europeanul de 24 de ore de la Timisoara

651
Bogdan Ofiteru face baremul pentru Europeanul de 24 de ore de la Timisoara

Bogdan Ofiteru a reusit  la ultima cursa de calificare sa faca baremul de 175 de km. pentru Campionatul European de 24 de ore de la Timisoara. Intrecerea din Franta, de la Saint Fons l-a gasit pe Bogdan motivat si a alergat aproape 200km in 24 de ore.

„Am inceput pregatirea pentru calificarea la European  pe 4 decembrie.  Foarte mult timp nu am avut la dispozitie. A fost prima mea cursa de 24 de ore pe teren plat. Eu am alergat doar pe teren variat, alergari montane dar nu erau cu obiectiv de durata erau planificate la distanta.”

Bogdan Ofiteru a povestit pentru AIMX cum a ajuns sa concureze in Franta la Saint Fons.

„Am aplicat in decembrie pentru Ultratrail de Montblanc. E o cursa de 171 km.M-am calificat pentru aceasta intrecere care se va desfasura la Chamonix, in Franta, pe 31 august. Incepand sa ma pregatesc pentru aceasta cursa aveam in program Campionatul Mondial de semimaraton de la Valencia pentru care m-am inscris tot in decembrie. Pe 31 Martie a fost ultima sansa sa ma calific la Europeanul de 24 de ore de la Timisoara. Am aflat despre intrecerea Saint Fons. Am fost, m-am calificat, am depasit baremul de 175 de km si mi-am atins obiectivul.”

Bogdan Ofiteru a atins 192,833 km. si a fost urmat de doi francezi pe podium.

„Oficial pe GPS la ceasul de mana am depasit 200 km. Atingerea baremului a fost obiectivul. Castigarea cursei a fost bonus. Am avut un avantaj de aproape 10 km.la final.”

Bogdan Ofiteru vizeaza sa coboare sub o ora si 10 minute la semimaraton.

„O sa fie semimaratonul de la Bucuresti unde vreau sa fac timpul pe care mi l-am dorit la Valencia. Dar acolo nu s-a putut din cauza vremii. Pentru mine a fost foarte dificil. Vreau sa cobor sub 1h 10! Am personal best 1h 11m31. Am inceput deja pregatirea de ieri, de la revenirea acasa, dupa intrecerea de 24 de ore din Franta pentru Europeanul de 24 de ore

Bogdan Ofiteru este autodidact: programul de antrenament, pregatirea concursurilor le face singur.

 „Eu sunt si sportiv  si propriul antrenor. Am fost legitimat la Farul pana in 2010- 2011 de atunci unde am concurat am mers de fiecare data pe cont propriu.”

Rezultatele cursei de la Saint Fons aici