BONUS pentru record și doi invitati speciali la Parangul Night Challenge

613

     Este agitație mare în familia sportului de anduranță chiar dacă ne aflăm în extra sezon. Organizatorii de competiții construiesc site-urile, se pun la cale parteneriate, se bate palma cu sponsori și sunt căutate cele mai bune variante pentru curse. Nici sportivii, fie ei amatori sau profesioniști, nu stau degeaba și au început pregătirile pentru un an 2017 care se anunță extrem de încărcat.

BONUS PENTRU CUCERIREA PARANGULUI MIC IN TIMP RECORD

traseuParângul Night Challenge este o competiție de tip VERTICAL RACE, nocturnă, ajunsă la a patra ediție. Ca în fiecare an și în 2017 se va desfășura în ultimul week-end al lunii februarie, lângă Petroșani. Organizatorul concursului, Avram Iancu, omul care și-a îndeplinit visul de a traversa înot Canalul Mânecii mizează pe o participare numeroasă. „ Față de prima ediție când am avut 60 de particpanți, în 2016 numărul lor s-a dublat” spune Avram. Concurenții au de parcurs o distanță de aproximativ 4,5 km, cu o diferență de nivel de 1000 de metri. La ediția precedentă a fost o dispută aprigă  pentru câștigarea cursei: Viorel Pălici și Andrei Preda, doi dintre cei mai valoroși alergători montani au trecut umăr la umăr linia de sosire.

Adrenalina va da în fierbere în 2017 pentru că organizatorii doresc să ridice nivelul de spectaculozitate. Cine bate recordul cursei va lua un pot special de 1000 de LEI. Există și un premiu de 500 de lei pentru cel mai bun timp al unui sportiv din Valea Jiului.

Evoluția recordului cursei:

Ediția 1, 2014: Alin Tănase 50, 24

Ediția 2, 2015: Robert Hajnal 48,01

Ediția 3, 2016: Viorel Pălici și Andrei Preda 40,57

 

Tiberiu Useriu și Paul Georgescu invitati speciali

Tiberiu Useriu Paul 2Avram Iancu a spus în exclusivitate pentru aimx.ro  că va lansa două invitații oficiale pentru Tiberiu Ușeriu, românul care a câștigat celebrul ULTRA 6633 și pentru Paul Georgescu, deținătorul recordului de traversare al Canalului Mânecii pentru România.

„Vreau ca baia de după cursă în Lacul Știurț să devină tradițională. Anul trecut am înotat amândoi în doar câteva grade. Tibi a ieșit campion apoi la 6633, iar eu am trecut Canalul Mânecii. Va fi pentrut el…din nou…ultimul antrenament oficial și în regim de cursă…în zapadă, la altitudine mare…perfect pentru că se va întoarce în iadul arctic.” Cât despre Paul: „este colegul meu de suferință din Canal și îl invit să descopere frumusețea piscurilor și de ce nu poate facem un TRIO în lacul Știurț”, a mai precizat Avram Iancu.