Boriceanu si Staicu in fata uneia dintre cele mai grele curse din cariera. Nu vor fi singurii romani la ICON

400

   Icon Livignio Xtreme Triathlon are startul vineri la 5 dimineata. 100 de siluete imbracate in negru se vor arunca in apa intr-o bezna totala. Din acel moment incepe calvarul. Este inotul la cea mai mare altitudine de pe glob in cadrul unui concurs de triatlon extrem: 1815 metri. Sorin Boriceanu si Razvan Staicu nu vor fi singurii concurenti romani. Stefan Anastasiei, de 34 de ani, este al treilea sportiv care va reprezenta tara noastra.

Razvan Staicu: „Icon, probabil cea mai grea cursa la care am participat vreodata”

Peisajul este fabulos la ICON. Imaginile de pe traseele de bicicleta si alergare iti taie rasuflarea. O rasuflare care poate fi taiata si de efortul monstruos la care vor fi supusi concurentii. Nici vremea nu pare sa tina cu altetii. Sorin Boriceanu si Razvan Staicu au ajuns cu mai bine de 48 de ore inainte de start la Livignio. Ambii vor avea in echipa de suport alti doi „baieti de fier”. Sorin face echipa cu Bogdan Ionita, iar Razvan Staicu il va avea partener pe Razvan Ilie.

„”Suporterii” au facut zilele acestea traseul…pe bicla si cu masina. Confirmam ca va fi ceva greu chiar si pe vreme buna. Sfatul meu a fost sa se tempereze la bicicleta pentru ca va fi o zi lunga. Pentru toti! Cea mai lunga zi a anului 2018″, a detaliat Bogdan Ionita pentru aimx.ro. „Ma astept la o cursa grea. Probabil cea mai grea cursa la care am participat vreodata. Ne va testa limitele la maxim: atat traseul, cat si vremea”, a punctat si Razvan Staicu.

 Razvan Staicu si Sorin Boriceanu au „inspectat” miercuri o parte din traseu

Razvan a facut 41 de kilometri pe bicicleta intre Livigno si St.Moritz. In acest timp Sorin Boriceanu a facut „cunostina” cu Livigno, locul in care se da startul inotului, dar unde sunt si tranzitiile pentru bicicleta si alergare.„Am vazut portiuni din traseul de alergare si zona de start. Apa este mica. Primii 30-50 de metri ii vom inota prin namol. Singurele cuvinte care imi trec prin cap cu gandul la cursa sunt: frig si ploaie”, a declarat si Sorin Boriceanu. In aceasta seara a avut loc sedinta tehnica si prezentarea sportivilor.

ICON ar putea fi inclus in circuitul Xtri daca totul merge bine la aceasta editie. In acelasi timp Norseman se transforma din 2019 intr-o finala a circuitului. Un fel de „KONA” al triatloanelor extreme.

 Razvan si Sorin nu sunt singurii romani de la ICON

Stefan Anastasiei (primul din stanga) este al treilea roman care va fi prezent la startul ICON Livignio Extreme Triathlon. Are 34 de ani si de 10 ani s-a stabilit in Danemarca. Lucreaza in industria turismului. A mai participat la IronMan Copenhaga in 2016, la THOR Xtri 2017, dar si la ultramaratonul Ultra Trail Cape Town, Africa de Sud. In general este atras de concursurile de ultra anduranta si de cele reduse ca numar de participanti. aimx.ro va incerca sa va ofere cat mai multe informatii (foto, video) pe parcursul „celei mai lungi zi din an”, atat pe pagina de facebook, cat si pe site.

Autor: Vlad Lucian Arhire