Boston Marathon a fost anulat pentru prima data in istoria de 124 de ani

33

Boston Marathon a fost anulat. Ar fi trebuit sa se desfasoare pe 20 aprilie, iar initial a fost amanat pana pe data de 14 septembrie. Organizatorii au hotarat joi insa sa anuleze pentru prima data in istorie maratonul care ar fi ajuns anul acesta la a 124-a editie. Boston Marathon este unul dintre cele 6 mari evenimente de maraton de pe glob alaturi de Londra, New York, Chicago, Berlin si Tokyo.

Boston Marathon a fost organizat pentru prima data in anul 1897.

A „supravietuit” celor doua razboaie mondiale, diferitelor tensiuni din SUA, furtunilor, dar si editiilor in care a nins, dar a fost anulat de pandemia de coronavirus. „Felul in care se raspandeste coronavirusul ne-a facut sa ne dam seama ca am fost prea optimisti atunci cand am decis sa amanam competitia pentru septembrie cu gandul ca se va putea alerga”, au spus organizatorii.

„In ciuda faptului ca este unul dintre cele mai tari weekenduri din an in Boston, cu peste 100 de mii de morti pe tot teritoriul SUA, ar fi fost ceva iresponsabil din partea noastra sa desfasuram un eveniment cu atat de mult public” a declarat directorul concursului, Tom Grilk,

Boston Marathon 2011

In jur de 35 de mii de alergatori participa anual la Boston Marathon. Organizatorii au mai precizat ca toti cei inscrisi isi vor primi inapoi taxele in procent de 100 la suta.

Organizatorii iti „printeaza” linia de finish si te invita la un maraton virtual

Oficialii Boston Marathon vor tine in saptamana 7-14 septembrie o serie de activitati pentru a mai indulci tristetea alergatorilor cauzata de anularea maratonului.

Se vor desfasura diferite paneluri on-line, vor exista interviuri cu maratonisti de top si cel mai important…. vei fi invitat sa alergi maratonul virtual. Dar nu oricum. Vei avea posibilitate sa-ti downloadezi un kit al maratonului in care vei primi printre altele si ….”linia de finish” printata.:)

Cei 42,195 km pot fi alergati oricand in perioada 7-14 septembrie, iar timpul limita este de 6 ore.

Tot pe aimx.ro poti citi si in ce conditii poti alerga in Romania Tibles Maraton, aici!!!

Autor: Vlad Lucian Arhire