Rezultate Brasov Marathon, editia a opta: cros, semimaraton si maraton

0
1245

Brasov Marathon a ajuns la editia a opta. Este un concurs de alergare montana care propune trei trasee: cros, 9 kilometri, semimaraton si maraton. Startul si finishul au loc in Piata Sfatului. Competitia masculina de semimaraton a fost extrem de echilibrata. Concurentii de pe podium au trecut impreuna linia de sosire. Asta dupa o ora si 41 de minute de alergare. 

Ionut Alexandru Husariu a castigat Brasov Marathon, editia a opta, proba de maraton

Traseul de maraton are o lungime de 38 de kilometri si ii „urca” pe concurenti pana pe varful Postavaru (1799 m). Este cel mai inalt punct de pe traseu. Si s-a alergat si in acest an pe zapada. Timpul limita pentru a parcurge acest traseu este de 8 ore. Cel mai rapid maratonist a fost in 2019 Alex Ionut Husariu. Alergatorul din Bicaz, Neamt a ajuns la finish in 3 ore, 26 de minute si 54 de secunde. Pe locul 2 a venit Silviu Balan, in 3.35.57. Iar ultima treapta a podiumului a fost ocupata de Andrei Tale: 3.42.58. Carmen Albisteanu a fost pe primul loc la feminin in 4.21.05. A fost urmata de Crina Buzgan: 4.30.50.

Finish spectaculos la cursa de semimaraton: Mosoiu, Damian si Palici au trecut impreuna, de mana, linia de sosire

Au alergat impreuna tot traseul. Au trecut linia de sosire de mana. 3 dintre cei mai valorosi alergatori montani Cristi Mosoiu, Bogdan Damian si Viorel Palici au oferit un finish cum mai rar se vede. Au trecut impreuna finishul dupa 1.41.15. „Am intrat de mana la finish. De pe la km 16 ne-am vorbit sa mergem impreuna daca tot am alergat unul langa celalalt pana acolo. A fost un test bun… Ne pregatim pentru mondialele de ultra. Eco Run Moieciu este urmatorul concurs la care voi participa in proba de maraton”, a declarat pentru aimx.ro Cristi Mosoiu.

Concursul feminin a fost castigat de Ingrid Mutter in 1.54.35. Pe locul doi a sosit Ilinca Maria Tempeanu, 2.06.56, iar pe 3 Ibolya Torok: 2.15.04.

Podium Cros masculin:

  1. Stefan Plesa         40.31
  2. Ionatan Banzaru   40.39
  3. George Jinga         41.52

La feminin s-a impus Editke Vakaria, sportiva care a cucerit in aceasta iarna doua medalii pentru Romania la Campionatele Europene si Mondiale de WinterTriatlon, argint, respectiv bronz. Editke a format impreuna cu Viorel Palici stafeta mixta a Romaniei.

„A fost greu, dar mi-a placut. Toata saptamana am lucrat si nu am reusit sa ma antenez. De aceea nu am ales semimaratonul. Am mai fost pe acest traseu cand eram studenta in Brasov”, a spus Editke pentru aimx.ro. Sportiva a ajuns la finish in 50.53. A fost urmata de Mihaela Chilaru in 54.09 si de Ana Maria Ifrimescu in 55.15.

Concursul se afla inca in desfasurare la ora publicarii articolului. Iar rezultatele le puteti consulta aici.

Autor: Vlad Lucian Arhire

Credit Photo: Brasov Marathon