Anunt oficial: Romania este gazda unui campionat international de ultraalergare

357

   Romania a fost desemnata gazda unui nou campionat international de ultraalergare. Este vorba de Campionatul Mondial de 24 de ore de alergare. Ce mai valorosi alergatori din lume vor veni la Timisoara in 2021. Concursul se va desfasura in perioada 22-23 mai. 

Asociatia Internationala de Ultramaraton a anuntat oficial faptul ca Romania va organiza Campionatul Mondial de 24 de ore de alergare

Este al treilea campionat de ultraalergare de nivel internaţional care se desfasoara in Romania. Anul acesta, tot la Timisoara, a avut loc Campionatul European de 24 de ore de alergare. In 2019 este randul Brasovului sa gazduiasca un eveniment de mare anvergura pentru lumea ultraatletismului: Campionatul Mondial de 50km Alergare. Se va desfasura pe 1 septembrie 2019.

„Romania devine o destinaţie cunoscuta pentru ultra-alergatorii din intreaga lume si pentru toti cei indragostiti de alergarea de anduranta. Mai mult, publicul din Romania are posibilitatea de a urmari in direct intreceri atletice care altadata puteau fi vazute doar in transmisii TV din strainatate. Ne bucura de asemenea faptul ca organizarea acestui campionat mondial va avea loc in anul in care Timisoara este numita Capitala Culturala Europeana” se spune in comunicatul transmis de Federatia Romana de Atletism.