Campionatul European de Judo. Romania in concurs din prima zi.

583
Campionatul European de Judo. Romania in concurs din prima zi.

Campionatul European de Judo a inceput in Israel cu tricolori pe tatami. Reprezentantii Romaniei au concurat de joi la Tel Aviv. Confruntarile din programul primei zile au fost la categoriile -48, -52, -57, -60, -66 kg.

Medaliata cu argint la Grand Prixul tunisian anul acesta, Alexandra Pop a intrat in concurs la -48kg. Reprezentanta Romaniei a invins-o pe sportiva din Moldova, Ana Budescu. A doua confruntare pentru Alexandra a fost cu frantuzoaica Melanie Clement. A fost succesul reprezentantei Hexagonului care a castigat Grupa B. Clement a pierdut apoi in semifinale chiar in fata rusoaicei Irina Dolgova, care a cucerit titlul continental.

La aceeasi categorie Monica Ungureanu a fost invinsa de reprezentanta Serbiei, Milica Nikolic.

Campionatul European de Judo cu a treia prezenta feminina pentru Romania. A intrat in concurs Andreea Chitu la categoria 52 de kg.

Dubla campioana europeana, Andreea a trecut in primul meci de reprezentanta Ucrainei, Lyudmyla Pllieva. A doua confruntare a gasit-o pe Andreea in fata reprezentantei Frantei, Amandine Buchard. Chitu a castigat, dar in lupta pentru castigarea grupei C a pierdut in fata reprezentantei Turciei, Irem Korkmaz. In recalificari Andreea a pierdut in fata sportivei din Ungaria, Reka Pupp.

La 57 de kg a intrat in concurs pentru Romania, Loredana Ohai. Dupa un prim succes in fata germancei Amelie Stoll, Loredana a cedat in disputa cu Hedvig Karakas din Ungaria.

La 63 de kg Stefania Dobre intra in concurs in ziua a doua. Adversara Stefaniei este britanica Alice Schlesinger.

Campionatul European de Judo cu  prezenta pentru Romania si la masculin.

Alexandru Raicu a fost programat in concurs la 73 de kg. cu Artem Komula din Ucraina.

In delegatia Romaniei la Tel Aviv sunt si sportivii: Marcel Cercea (73 kg), Eduard Șerban (90 kg), Kunszabo Luca (100 kg) si Vladut Simionescu (+100 kg).

Rezultate aici!

Autor:Ovidiu Pețenghea