Romania e pe locul 7 in clasamentul pe medalii la Campionatul European Multisport

413

Campionatul European Multisport Transilvania 2019 se desfasoara din 28 iunie si pana in 7 iulie la Targu Mures. Sunt 3000 de sportivi care participa la probele: triatlon cros, duatlon sprint, cros duatlon, duatlon standard, aquatlon, middle distance triathlon si aquabike. „Toate cursele la care au participat elitele putem spune ca au fost cireasa de pe tort”, a declarat pentru aimx.ro Ciprian Balanescu. 

Robert Tamarjan a adus Romaniei cel mai valoros rezultat pana acum la Campionatul European Multisport: titlul european

Romania este prezenta la Campionatul European Multisport Transilvania 2019 cu 350 de sportivi. Printre ei alergatorii montani Viorel Palici si Bogdan Damian, Robert Tamarjan, Edith Vakaria si Kovacs Szabolcs. Sportivul Ciprian Balanescu a fost delegat ca secund al lotului Romaniei, iar Joszi Crisan ca principal.

Balanescu, care vine dupa o accidentare ce l-a tinut 3 luni departe de antrenamente intense, a devenit vicecampion european la triatlon cros, la categoria age group. A ajuns la finish in 2.06.09 la 2 minute si o secunda de castigatorul din Marea Britanie. „Am avut o ruptura msuculara. Am facut recuperare si timp de 3 luni am avut voie sa fac doar antrenamente foarte usoare. Am terminat pe locul 2 la categorie si 6 la general, o cursa de la care nu aveam mari asteptari. Pentru ca deja jumatate de sezon e compromis ma voi axa in acest an pe circuitul national de offroad” a punctat sportivul de 34 de ani pentru aimx.ro.

Sportivul cu dizabilitati Robert Tamarjan (foto) a devenit campion european la cros duatlon, categoria paraatleti gradul 4. El a parcurs 3,5 kilometri alergare, 10,2 kilometri bicicletă şi alti 1,7 kilometri alergare.

 Alergatorul montan Viorel Palici a ratat la cateva sutimi de secunda locul 5 la Europeanul de Cros Duatlon, categoria Elite

Palici a fost cel mai bun roman de la categoria Elite (7 kilometri de alergare, 20,4 kilometri bicicletă şi 3,5 kilometri alergare). A terminat pe 6 in 1.44.26. „A facut o cursa incredibila. Este forta bruta omul acesta”, a spus Ciprian Balanescu. „Am luat startul pe o caldura de simteai ca ti se lipesc incaltarile de asfalt si cu multe emotii caci aveam de gand sa ma bat sau mai bine spus sa ii bat pe marea majoritate dintre concurenți. Am cazut destul de rau in padure pe coborare, apoi la tranzitii am mai pierdut un pic, in timp ce imi schimbam incaltarile.Pe alergare am reusit sa recuperez 3 pozitii si sa inchei cursa pe locul 6. Mi-e ciuda ca am pierdut locul 5 pentru cateva sutimi de secunda. Sunt incantat de rezultatul obtinut, dar sunt constient ca se putea mai bine” a spus Palici.

Bogdan Damian a terminat pe locul 12 in 1.47.48, iar Daniel Attila pe 15 in 1.50.45, in timp ce Kovacs Szabolcs a ajuns la finish pe pozitia 19 dupa 1.54.30.

La Europenele de Cros Duatlon Romania a cucerit 9 medalii: 5 de aur, 2 de argint si 2 de bronz

Aur: Robert Tămîrjan- PTS4, Bakó Annamária- Age Group 25-29, Lupuj Noémi- Age Group 30-34, László Csongor- Age Group 30-34 și Csergedi István- Age Group 35-39)

Argint : Incze Áron- Age Group 20-24 și Bagonya Oszkár- Age Group 30-34)

Bronz: (Anca Elena Costin- Age Group 45-49 și Keresztes Zsolt- Age Group 20-24)

Medalii Romania la Campionatul European de Cros Triatlon:

Argint: Bíró Julia (20-24 de ani), Karácsonyi Kinga și Ciprian Bălănescu (30-34 de ani), Iolanda Dobre (35-39 de ani)

Bronz: Bakó Annamaria (la 25-29 ani), Bodo Anisia (la 35-39 ani) și Szakács Maria (la 45-49 ani). Tot bronz a cucerit si Csegedi István (35-39 de ani) la Duatlon Sprint.

Cu o zestre de 5 medalii de aur, 6 de argint și 6 de bronz, delegația României este pana in prezent pe locul 7 în clasamentul pe națiuni. Rezultate complete puteti vizualiza, aici!!!  

Tot pe aimx.ro puteti citi unde si cand va incerca „legenda” Eliud Kipchoge sa coboare sub 2 ore pe distanta maratonului, AICI!!!

Autor: Vlad Lucian Arhire

Credit Photo: Bereczky Sándor