Romania vrea sa trimita un lot de atleti la Campionatul Mondial de 100 km de alergare pe sosea

320

 Romania intentioneaza sa trimita un lot de atleti la Campionatul Mondial de 100 km alergare pe sosea. Federatia Romana de Atletism a anuntat criteriile de selectie. Concursul se va defasura la Sveti Martin Na Muri, Croatia, in data de 8 septembrie. 

Campionatul Mondial de 100km de alergare pe sosea se va desfasura in Croatia la inceputul lunii septembrie

Federatia Romana de Atletism a anuntat in aceasta seara (luni, 2 iulie) ca intentioneaza sa trimita un lot de atleti la Campionatul Mondial de 100km alergare pe sosea. Baremul la masculin este de 8 ore si 45 de minute, in timp ce la feminin este de 10 ore si 15 minute. Acest rezultat trebuie sa fi fost obtinut in perioada septembrie 2016 – 8 iulie 2018. 

Se pot lua in considerare si rezultatele obtinute in curse mai mari de 100km, „cu condiția ca rezultatul parțial obținut la 100km în cadrul acelei competiții sa fie certificat si sa fie conform cu criteriul de performanta solicitat”.

Atletul Nao Kazami a stabilit un nou record mondial pe distanta de 100 de kilometri. S-a intamplat pe 24 iunie. Japonezul a oprit cronometrul la un timp fantastic: 6.09.14. Vechiul record data de 20 de ani. Kazami va face parte din lotul Japoniei pentru Mondialul din Croatia. Detalii puteti afla aici.  

Conditiile detaliate de eligibilitate pentru ultra atletii romani le puteti citi aici.

Competitia se va desfasura la nord de capitala Croatiei, Zagreb, in apropierea granitei cu Ungaria. Traseul va fi o bucla de 10 kilometri. Cartierul general va fi la complexul termal Life Class Terme Sveti Marten. Oraselul Sveti Martin este cea mai nordica localitate a Croatiei si are putin peste 2000 de locuitori.

Autor: Vlad Lucian Arhire