Campionatul National de alergare montana de ultramaraton se tine in muntii Padurea Craiului

789

Campionatul National de alergare montana de ultramaraton se desfasoara pentru prima data in acest an. Se tine pe 30 martie in cadrul concursului Primavera Trail Race. Locatia: Suncuius, judetul Bihor, in apropiere de Oradea. 

  Campionatul National de alergare montana de ultramaraton se va desfasura pe un traseu de 52 de kilometri cu 2450 de metri diferenta de nivel

Participantii la Campionatul National de alergare montana de ultramaraton trebuie sa aiba cel putin 18 ani. Concurentii trebuie sa fie legitimati la un club afiliat Federatiei Romane de Atletism si sa detina vizita medicala la zi. Termenul limita pana la care poti sa te inscrii este 10 martie. O poti face aici.  

 Campionii nationali (masculin si feminin) se califica automat la Mondial. In 2019, Campionatul Mondial de Alergare Montana de Ultramaraton se va desfasura in data de 8 iunie la Miranda do Corvo, Portugalia (o localitate situata la o ora si jumatate sud de Porto). Traseul Mondialului de Ultramaraton se tine pe o distanta destul de atipica: 44 de kilometri. Diferenta de nivel este de 2200 de metri.

Se stiu deja 4 alergatori care ar putea reprezenta Romania la Mondial dupa ultimele criterii anuntate de Federatie: Robert Hajnal si Ana Cristina Constantin (romanii care au obtinut cele mai bune rezultate la Mondialul din 2018, Penyagolosa, Spania – 85 de kilometri, 5000+). Denisa Dragomir ( locul 4 la Mondialul de Alergare Montana de lunga distanta, Polonia  2018) si Ionut Zinca ( locul 7 la Mondialul de Alergare Montana de lunga distanta) sunt si ei calificati automat pentru Campionatul Mondial de alergare montana de ultramaraton din luna iunie.

Criteriile le puteti consulta aici.

Autor: Vlad Lucian Arhire