Campionatul National de Alergare Montana pe distanta scurta. Rezultate.

858

Sambata a avut loc Campionatul National de Alergare Montana pe distanta scurta. A fost gazduit de Campulung Moldovenesc. La masculin s-a impus Ionut Zinca. Denisa Dragomir a castigat la feminin. Traseul a avut 12,5 kilometri si a avut finish-ul pe masivul Rarau.

   Campionatul National de Alergare Montana pe distanta scurta s-a desfasurat in Bucovina, la Campulung Moldovenesc

Traseul a avut 12,5 kilometri, cu aproximativ 1000 de metri diferenta de nivel. S-a plecat din fata Primariei si s-a urcat pana la cabana Salvamont din masivul Rarau. A fost preponderent prin padure. „Un traseu fain” a spus Gyorgy Szabolcs, vicecampion national. Si campioana nationala Denisa Dragomir s-a simtit bine la Campulung Moldovenesc.„M-am simtit cel mai bine din ultimele doua luni. Ma gandeam ca voi acuza oboseala, dar nu a fost asa. Aveam putere, aveam energie. Am alergat aproape tot traseul. Mi-a priit aerul de Campulung Moldovenesc. Si traseul a fost pe gustul meu, alergabil. A contat ca m-am pregatit anul asta pentru asemenea curse” a declarat pentru aimx.ro Denisa Dragomir. Ea a ajuns la finish intr-o ora si 19 minute.

Vicecampioana nationala a devenit Cristina Simion. Pe locul al treilea s-a clasat Ingrid Mutter, iar pe 4 a venit Andreea Piscu.

 TOP 3 masculin la Campionatul National: Zinca, Szabolcs si Mosoiu

Ionut Zinca a castigat campionatul national(1.08.56) la o diferenta de 21 de secunde in fata lui Gyorgy Szabolcs. „Am avut o saptamana dupa care m-am resimtit. Febra, ametelei, dureri de cap, frisoane…Am luat cred un virus ceva, o raceala…In ceea ce priveste concursul am stat in umbra lui Ionut. Nu aveam resurse financiare ca sa duc un ritm mai mare pana la capat. De doua ori am incercat, dar am ramas cu locul 2″ a spus Szabi pentru aimx.ro

Locul al treilea i-a revenit lui Cristian Mosoiu. Pe 4 s-a clasat Leonard Mitrica, urmat de Andrei Preda in pozitia a cincea.
Autor: Vlad Lucian Arhire