Canalul Nordic:”ultima bariera” pentru Paul Georgescu

442

Canalul Nordic este a patra provocare pentru Paul Georgescu din cele 7 ale proiectului Oceans Seven. Iar sportivul inclina sa spuna ca este si cea mai dificila din cele care au mai ramas. Romanul ia totul foarte in serios: de la inceputul saptamanii s-a mutat in Irlanda, la Dublin, pentru un cantonament de acomodare cu apele reci ca gheata. 

Canalul Nordic presupune traversarea inot din Irlanda de Nord in Scotia intr-o apa ce nu depaseste 12 grade.

Paul Georgescu va avea de inotat doar in slip din Donaghadee, Irlanda de Nord pana in Portpatrick, Scotia. Este aproximativ aceeasi distanta ca in Canalul Manecii, 34 de kilometri. Aceasta poate creste insa in functie de puterea curentilor. Sunt insa alte doua diferente majore. Ambele nu sunt in avantajul inotatorului: temperatura scazuta a apei si o sumedenie de meduze care iti paralizeaza portiuni din corp in momentul in care te ating. Conform Asociatiei care „guverneaza” traversarile meduzele nu pot fi evitate, mai ales pe timpul verii cand apar in numar foarte mare.

Paul Georgescu se pregateste de luni in Irlanda. Este constient de dificultatea acestui proiect. S-a antrenat zilnic, toata vara. Chiar si in concediu. In „meniu” a avut 5 kilometri inotati zilnic si o repriza de 60 de minute in care a stat intr-un bazin cu o apa de 11-12 grade.  Pentru a putea lua startul va trebuie sa sustina un test de 6 ore de inot continuu.

„Sunt foarte bine pana acum. Am inceput treptat sa maresc timpul pe care il petrec inotand aici. Intru in apa atat dimineata, cat si seara. Urmeaza sa mergem si mai la Nord pentru a simula cat mai real conditiile. Ma bucur ca il am langa mine pe un ice swimmer celebru, irlandezul Ger Kennedy, cel care a fost observatorul meu si in momentul in care am reusit sa inot „mila inghetata”  – Paul Georgescu pentru aimx.ro

Traversarea propriu zisa a Canalului Nordic va avea loc in luna august.

VIDEO: Paul Georgescu inoata 6 kilometri intr-o apa de 14 grade in Bray, Irlanda

 

Tot pe aimx.ro puteti citi despre unul din putinii romani care au impresionat lumea prin sariturile in apa de la mare inaltime, AICI!!!

Autor: Vlad Lucian Arhire