Canotajul romanesc la Tokyo! Intrecerile juniorilor la Mondiale

234
Canotajul romanesc la Tokyo! Intrecerile juniorilor la Mondiale

Canotajul romanesc la Tokyo aduce vesti bune de la Campionatului Mondial de Juniori din Tokyo. Echipajul masculin de dublu rame (JM2-) si cel de patru vasle (JM4x) s-au calificat in semifinale. Au concurat Florin Arteni-Fintinariu si Alexandru Gherasim. Simeon Ciprian Hison a concurat impreuna cu Gheorghe Morar, Claudiu Neamtu si Iulian Toader Merila. Echipajele feminine de dublu vasle (JW2x) si patru vasle feminin (JW4x) au mers in recalificari. 

Canotajul romanesc la Tokyo! Delegatia Romaniei participa cu sase echipaje si 20 de sportivi la Campionatul Mondial de Juniori din Japonia, care se desfasoara intre 7-11 August.

Canotajul romanesc la Tokyo! Intrecerile juniorilor la MondialeIn a doua zi de concurs echipajul feminin de dublu vasle (JW2x) s-a calificat in semifinala.

Ioana Emanuela Ciotau a concurat impreuna cu Florentina Buburuzan.

Echipejele de patru rame feminin (JW4-) și patru rame masculin (JM4-) au intrat in recalificari.

La patru vasle feminin concureaza Patricia Cires, Maria Andrada Morosanu, Gabriela Paraschiv si Maria Cosmina Podaru. La patru rame concureaza Cristina Druga, Laura Pal, Alexandra Ungureanu si Damaris Lebada.

La patru vasle masculin concureaza Andrei Mandrila, Cosmin Carpea, Stefan Sandu si Gheorghe Scripcaru.

Anul acesta la Orsova au fost intrecerile la Cupei Romaniei! Aimx v-a prezentat rezultatele juniorilor aici!

La feminin 4 rame au castigat reprezentantele de la CSS Știința Constanța: Elena Mocanu, Alexandra Ruscuta, Elena Robitu si Mariana Dumitru.

Fetele de la CSS Stiinta Constanta au fost urmate de reprezentantele de la CSS Orsova. Au concurat: Alexandra Ionel, Ana Maria Boscu, Ana Maria Buiceac si Maria Gemanari. Pe 3 au terminat colegele lor: Paula Pavel, Eliza Constantin, Selena Pop, Carla Olenici (CSS Orșova).

La masculin 4 vâsle s-au impus Bouhar, Merila, Hison, Ilut  de la CSS Orsova. Pe doi au fost colegii lor Barabas, Spencer, Timis, Buga. Pe trei au fost sportivii de la CSS Stiinta Constanta:Mirescu, Vrabie, Hristu, Stoian.

La masculin dublu vâsle au castigat  Gheorghe Scripcaru si Andrei Mândrilă (CSS Orșova). Pe doi au terminat Cosmin Gheorghiță si Andrei Sara (CSS Știința Constanța). Podiumul a fost completat de Claudiu Neamțu si Gh.Morar (CSS Orșova). 


La masculin simplu a castigat Florin Arteni Fîntănariu de la CSM Suceava. L-au urmat George Brânaru (CSS Orșova), Alexandru Gherasim (CSS Triumf București).Pe patru a fost Georgel Iacob (CSM Suceava). Au mai concurat Darius Groza (CSM Timișoara) si Marius Gavrilă (CSM Timișoara).

Sursa Federatia Romana de Canotaj

Autor Ovidiu Pețenghea