Canotorii s-au intors. Reactiile campionilor si noul obiectiv

462
Canotorii s-au intors. Reactiile campionilor si noul obiectiv

Canotorii s-au intors de la Glasgow. Romania a obtinut sambata trei medalii de aur la Europenele din Scotia. Glasgow. Titlurile continentale au fost cucerite la proba masculina de patru rame, in cea feminina de dublu rame si in proba feminina de 8+1!

Echipajul masculin de patru rame a fost format din Mihai Vasile Tiganescu, Cosmin Pascari, Stefan Berariu si Ciprian Huc. Tricolorii s-au impus dupa ce au castigat aurul la Mondialele de tineret de la Poznan (Polonia).

„Acest concurs a fost minunat! Am venit dupa un Campionat Mondial pe care l-am castigat si am plecat increzatori catre Campionatul European. Am plecat catre Glasgow cu ganduri mari de a castiga medalia de aur. Multi nu cred ca ne dadeau sanse sa castigam. Am avut o finala extraordinara. Am plecat din start ca „nebunii” sa zic asa. Nu am lasat nici o lovitura! Eram increzatori ca se poate si am reusit.”-Mihai Vasile Tiganescu

Canotorii s-au intors de la Glasgow dupa ce au terminat pe primul loc in clasamentul pe medalii (trei de aur, doua de argint si doua de bronz).

„Chiar daca suntem tineri asta nu a fost o problema. Am reusit sa invingem tari cu traditie. Am invins  Marea Britanie  la ea acasa. Am invins favorita, Olanda si o alta forta Italia. Ne bucuram foarte mult de aceasta medalie si ne da incredere pentru Campionatul Mondial de la Plovdiv. Este o bucurie care nu o pot descrie in cuvinte. Vreau sa le multumesc tuturor antrenorilor, stafului si celorlalti care ne-au susținut mereu.” -Mihai Vasile Tiganescu

Pentru Tiganescu si colegii sai nu este timp sa savureze succesul.

„Avem 2 zile de relaxare si apoi incepem pregatirea pentru Campionatul mondial de la Plovdiv.”

AIMX a stat de vorba si cu sportivul Ciprian Huc.

„A fost un concurs plin de energie de multe,foarte multe emotii! Am avut multa sustinere, am mers pentru experienta. Am capatat cea mai buna experienta pe care am putut sa o luam! Asteptam  cu nerabdare urmatorul concurs. Avem liber 2 zile. Dupa, incepem antrenamentele, cu iesiri pe apa in forta!”– Ciprian Huc

Echipajul feminin de dublu rame, alcatuit din Madalina Beres si Denisa Tilvescu a castigat in fata echipajului Olandei si cel al Italiei. Cele doua sportive au concurat si in proba feminina de 8+1. Madalina si Denisa  au castigat impreuna cu  Ioana Vrinceanu, Iuliana Bejinariu, Adriana Ailincai, Maria Tivodariu, Beatrice Parfenie, si Iuliana Popa. Romania a fost urmata de Marea Britanie si de Olanda.

La patru rame, Madalina Heghes, Iuliana Buhus, Madalina Casu si Roxana Parascanu au cucerit argint.

Echipajul masculin de dublu rame, format din Marius Cozmiuc si Ciprian Tudosa, a obtinut bronz.

La dublu vasle Ioan Prundeanu si Marian Enache au fost medaliati cu argint.

La 8+1 Vlad-Dragos Aicoboae, Adrian Damii, Alexandru Matinca, Constantin Radu, Constantin Adam, Sergiu Bejan, Cristi Pirghie, Alexandru Cosmin Macovei si Adrian Munteanu au fost medaliati cu bronz.

Autor: Ovidiu Pețenghea