Cape Town,”ULTIMA BATALIE”: Hajnal si Milea se „bat” pentru TOP 30 mondial

614

Ultra Trail Cape TownUltra Trail Cape Town, Africa de Sud. Este competitia care inchide oficial sezonul concursurilor din seria Ultra Trail World Tour. Robert Hajnal si Radu Milea, cei mai bine clasati ultramaratonisti romani in UTWT, vor forta o intrare in TOP 30 mondial. Pentru asta ar avea nevoie de o clasare cat mai sus la CAPE TOWN.

 Niciun roman nu a mai participat la Ultra Trail Cape Town

Robert Hajnal este romanul cel mai bine clasat in 2017. Ocupa locul 50 cu 793 de puncte. Radu Milea este cel de-al doilea: poztia 66, 686 de puncte. Urmatorul sportiv din  Romania este Alex Cosmin Petrut, pe 111. S-a remarcat in luna septembrie printr-o cursa fantastica la cumplitul Tor des Geants (330 de kilometri,cu 24 de mii de metri diferenta de nivel). A terminat pe 24 cu un timp de 98 de ore, 48 de minute si 33 de secunde.

Ultra Trail Cape TownHajnal si Milea au sansa pe 2 decembrie sa urce in clasamentul mondial. Concursul incepe la ora 4 dimineata. Are o lungime de 100 de kilometri si o diferenta de nivel de 4300 de metri. Pe primii 50 de kilometri sunt doua catarari ucigatoare. Cursa este una extrem de dura prin prisma dead line-ului impus de organizatori:17 ore, fata de alte concursuri care ofera timpi mai permisivi pentru a trece linia de sosire. Este un concurs destinat alergatorilor experimentati si care va impune un ritm extrem de sustinut.

9 statii de alimentare vor avea la dispozitie concurentii pe parcursul celor 100 de kilometri. Ultra Trail Cape Town a ajuns la cea de-a patra editie. In 2014 au participat doar 16 sportivi (3 femei), dar s-a reusit cel mai bun timp:10:41:15, Eric Ngubane. Anul trecut din 99 de concurenti inscrisi doar 66 au ajuns la finish. Niciun roman nu a participat pana in prezent la Ultra Trail Cape Town.

Credit Photo: Ultra Trail Cape Town