Casia Damian junioara numarul 1 la H3RO. Performanta in triatlon

239
Casia Damian junioara numarul 1 la H3RO. Performanta in triatlon

Casia Damian face sport de la 7 ani. A inceput din dorinta parintilor de a nu ajunge un copil sedentar. A inceput cu inot, cursuri la Palatul Copiilor. Razvan Florea a chemat-o in 2015 la o prezentare legata de triathlon.

Casia Damian se considera membra a familiei Trident Triathlon Team. Casia a vorbit despre evolutia la Mamaia H3RO.

”La Mamaia a fost intens si in acelasi timp extrem de placut. Am plecat prima. Starturile au fost pe serii din cauza conditiilor noi aparute o data cu pandemia. Am putut sa simt cursa fara sa am presiunea interna ca ma urmareste cineva, la fel cum o simt la startul clasic. Am plecat nepregatita, insa cand am atins apa parca m-am trezit brusc din visare. Chiar ma minunam de frumusetea triatlonului si de cum te poate schimba ca om o astfel de provocare, fie ea cat de mica.”

Casia are ca rezultate de referinta la Campionatele Nationale: 2017- locul 1 CN triathlon si duathlon copii 13 ani. 2018- locul 2 CN triathlon si duathlon cadeti. 2019- locul 1 CN cross duathlon cadeti si locul 4 la CN triathlon pe distanta super-sprint. In acest an Casia a fost pe locul 2 la cross-triathlon si locul 1 la CN triathlon, ambele la cadeti. Pe plan european/ balcanic la cadeti: 2017- locul 8 la Ruse, Bulgaria. Locul 6 la Ohrid, Macedonia si cel mai recent, locul 13 la Belgrad, Serbia.

La Mamaia, Casia este multumita dupa evolutia la H3RO.

”Ciclismul pentru mine a fost mereu un prilej sa ma calmez, sa imi constientizez pozitia si resursele. Ulterior sa ma pregatesc pentru ultima parte. Am castigat la 40 de secunde de cea de-a doua fata, cred eu datorita alergarii, de care m-am indragostit instant inca de la debutul meu in sport. Mi-a placut mult performanta mea la acest concurs, atat pe plan fizic, sportiv cat si mental si emotional.”

Radu Marga a antrenat-o pe Casia. Este ambitioasa si vrea sa isi continue progresul.

”Ca obiective imi doresc sa am o crestere mentionabila in triatlonul romanesc, astfel incat sa nu renunt nici in clasa a 12-a, nici mai tarziu, nici niciodata! Sper sa pot aduce o contributie acestui sport pe plan national. Sa ajut federatia cat de mult pot, asa cum aceasta ne-a oferit posibilitati la care alti sportivi sau oameni obisnuiti poate nu se asteapta.”

Pe AIMX cititi aici si despre succesul lui Cristian Tranulea la Mamaia.

Autor: Ovidiu Pețenghea