Catalin Romas a vorbit despre concursul finalizat pe 3 la Europenele de Aquatlon

409
Catalin Romas a vorbit despre concursul finalizat pe 3 la Europenele de Aquatlon

Catalin Romas a fost medaliat la Campionatele Europene de triatlon pentru juniori. Sportivul de la CS Olimpia Bucuresti a cucerit medalia de bronz la Aquatlon. In cadrul aceleiasi competitii, la feminin, Andreea Matei Bobarnac a ocupat locul 5 la cross duatlon si locul 7 la cross triatlon.

Catalin Romas a fost pe podium si luna trecuta la Campionatul National de Triatlon Sprint! Pe podium au urcat castigatorul Nicolae Seitan si Erick Rogoz Lorincz. Despre intrecerea de la Buftea puteti citi aici!

„A fost o saptamana incarcata. M-am pregatit intens pentru Aquatlon. La concurs am avut emotii dar am obtinut un rezultat foarte bun din punctul meu de vedere. Cu o saptamana inainte am avut Campionatele nationale unde am avut un rezultat bun.”-Catalin Romas

La inot Catalin a iesit la aproximativ 25-30 de secunde de colegii sai de lot Cristian Tranulea si Erick Rogoz Lorincz. Traseul de alergare a fost presarat cu multe intoarceri de 90 si 180 de grade. Catalin a reusit cea mai buna alergare din cariera pe distanta de 5km cu timpul oficial de 16:31.

Catalin Romas a vorbit despre concursul finalizat pe 3 la Europenele de Aquatlon„Triatlonul este principalul meu obiectiv. La inot si alergare m-am simtit bine si am obtinut rezultate bune. Incerc sa ma obisnuiesc si cu ciclismul. Cel mai bun inot inregistrat in bazin a fost anul trecut la Cupa Federatiei, competitie care a contat si pentru baremul pentru lot national. Cea mai buna alergare am avut-o in weekendul care a trecut.”-Catalin Romas

La inot Catalin a progresat multumita sfaturilor primite de la Marius Grigore si Liviu Vlasceanu. La ciclism se antreneaza cu echipa lui Alex Ciocan si cu Cristian Mihaltan de la Cs Olimpia. La alergare antrenor este Marian Tudorica.

Peste o luna Catalin Romas va participa la Campionatul Balcanic de Triatlon la Istanbul. Sportivul care il inspira are 36 de ani, iar triatlon practica de la 14 ani.

„Marius Grigore antrenorul meu la vremea aceea a decis cand aveam 14 ani sa fac triatlon la Campionatul National de la Targu Mures. Cel mai mult imi place de Francisco Javier Gómez Noya. Spaniolul este multiplu campion mondial si il admir pentru felul cum concureaza la 36 de ani.”-Catalin Romas

Autor: Ovidiu Pețenghea