Cei mai buni tineri sportivi la scrimă! Rezultate la Naționale

140
Cei mai buni tineri sportivi la scrimă! Rezultate la Naționale

Cei mai buni tineri de la Steaua s-au duelat la Naționale. Nu mai puțin de trei reprezentanți juniori ai clubului militar au fost calificați pentru semifinale. La floretă s-au înfruntat Alexandru Sîrb , de la Steaua, și Nicolas Pop, de la CS Satu Mare. Bucureșteanul nu i-a dat nici o șansă adversarului său. În finală a urmat lupta cu Vlad Roșu învingător în semifinale cu Alexandru Pîrva. Alexandru Sîrb a condus cu 7-4 și 8-5, însă acesta a reușit desprinderea decisivă, s-a distanțat la șapte puncte și a realizat tușa victorioasă pentru 15-7 scor final.

Cei mai buni tineri sportivi în turneul de floretă al cadeților sunt din București, Ploiești și Satu Mare.

În prima semifinală Alexandru Macovei, de la Petrolul, nu a avut probleme în fața sătmăreanului Matei Serghie, de care a dispus cu 15-4. A doua confruntare i-a adus față în față pe bucureștenii Sebastian Drăghici, de la Olimpia, și Ionuț Stoe, de la CSȘ Triumf. S-a impus Sebastian cu 15-8. Ploieșteanul Alexandru Macovei l-a învins ăn finală pe Sebastian Drăghici cu 15-11.

Rareș Ailinca e campion la sabie juniori după o finală cu Mihnea Enache. De la 4-4, Rareș s-a desprins și nu a mai cedat inițiativa. Chiar dacă Mihnea a revenit de la 13-9 la 14-13, Rareș a punctat la ultimul atac și a devenit campion.

Rareș Ailinca s-a calificat direct în optimile de finală unde a trecut de Rareș Gheorghe, colegul de la Dinamo cu 15-10. A urmat succesul în fața lui Eduard Dragomir (CSM Unirea Slobozia), scor 15-7. Rareș Ailinca a câștigat semifinala în fața colegului de la Dinamo, Andrei Păștin, scor 15-5.

Cei mai buni tineri sportivi la scrimă! Rezultate la Naționale
sursa Federatia Romana de Scrima Credit foto: Sport Pictures

Și anul trecut Rareș a fost cel mai bun și vorbea pentru AIMX despre parcursul catre titlul national la juniori.

”Pentru primul asalt am avut cu Botea Razvan de la C.S. Dinamo,dupa care am avut pentru intrarea in primii 8 cu Mihnea Andrei de la C.S.S. Iasi. In finala de 8 am avut cu Razvan Stanescu de la C.S.M Slobozia (ne antrenam impreuna la Centrul Olimpic de la Brasov). Asaltul cu Razvan mi-a pus cele mai mai mari probleme. A fost un meci foarte echilibrat.”-Rares Ailinca

Pe AIMX puteti citi  aici  și vești din sporturile de iarnă!

Autor Ovidiu Pețenghea