1000 de chinezi au alergat la Chengdu un cros de 6 kilometri

168

Chengdu, capitala provinciei Sichuan (sud vestul Chinei), a fost primul oras din China care a organizat un concurs de alergare dupa ce guvernul a declarat incheiata pandemia de coronavirus. 1000 de localnici au alergat pe un traseu de 6 kilometri. Cei mai multi dintre ei au purtat masti, iar traseul a fost dezinfectat inainte de start. Chengdu este si gazda unui maraton de traditie la care participa anual peste 20 de mii de atleti. Anul acesta ar trebui sa se desfasoare pe 25 octombrie.

Cros de 6 kilometri la Chengdu. Unii localnici au criticat pe internet organizarea competitiei

Crosul de 6 kilometri de la Chengdu a avut loc in data de 22 martie. Toti participantii sunt dintr-o regiune care a declarat 0 noi cazuri de coronavirus ( intre Chengdu si Wuhan, epicentrul pandemiei de coronavirus, sunt 1100 de kilometri distanta). Chiar si asa alergatorii au avut de respectat norme suplimentare de siguranta. Fiecare concurent a trebuit sa prezinte un certificat de sanatate si i s-a luat temperatura inainte de start. Masca a fost obligatorie, dar cei mai multi dintre alergatori au renuntat la ea dupa cateva sute de metri.

Pentru a nu se crea aglomeratie pe traseu cei 1000 de alergatori au fost impartiti in 10 grupe de cate 100. Fiecare grupa a plecat la un interval de doua minute.

Chiar si in aceste conditii multi localnici au criticat decizia organizarii unui concurs de alergare. Pe de alta parte altii afirma ca era nevoie de un boost de incredere pentru societate.

Din ce in ce mai multe regiuni din China sunt considerate „vindecate”, iar autoritatile incearca sa readuca treptat oamenii la viata normala din urma cu 3 luni.

Tot pe aimx.ro poti citi si despre posibila amanare a Campionatelor Mondiale de Atletism din 2021, aici!!!

Autor: Vlad Lucian Arhire

Credit Photo: China News