Chirurgul Razvan Staicu a „operat” recordul national la Full Iron Man cu 4 minute

908

  9 ore si 11 minute este noul record national la Full Iron Man. De sambata, 2 septembrie, ii apartine lui Razvan Staicu. Pentru a-l dobora s-a antrenat chiar cu fostul detinator al recordului: Mihai Baractaru.

 Razvan Staicu: „Anul trecut am vrut sa renunt de triatlon”

 In timpul liber este o adevarata forta a naturii. In timpul serviciului ati face bine sa nu-l cunoasteti. Este chiar recomandarea sa. Razvan are 41 de ani si a absolvit Facultatea de Medicina si Farmacie „Carol Davila” din Bucuresti. In prezent este medic de chirurgie maxilo faciala. Colaboreaza cu mai multe clinici particulare din Bucuresti si este propriul sponsor pentru competitiile la care participa. 7 ani au trecut de la prima sa cursa de triatlon. Depasise greutatea de 100 de kilograme cand a luat decizia sa inceapa sa alerge. Mersul doar la sala nu era suficient. Apoi s-a apucat si de triatlon.  Mai practicase inotul in clasa intai.

 

Povestea recordului prin ochii lui Razvan Staicu :

(Podersdorf, Austria – 9 ore si 11 minute )

Inot (3,8 km – 58 de minute si 26 de secunde ): A inceput sub auspicii destul de nasoale: vant puternic de 18,19 m/s cu rafale de 24,25. Lacul are adancimea mica de 1 metru si 75 in mijlocul lui. Vantul a agitat forte tare apa. Afara temperatura nu depasea 14 grade. Initial am spus ca va fi groaznic, dar a fost si un mare avantaj pentru cei care inoata mai slab. Am fost nevoiti sa delfinam. Te impingeai efectiv cu picioarele in fundul lacului si sareai in fata. Cand nimereai intre valuri apa devenea brusc de 50 de centimetri si iti infingeai mana in mal. Am reusit sa stau destul de aproape de primul pluton si am iesit ceva mai odihnit din apa.

Bicicleta ( 180 de kilometri – 4 ore, 47 de minute si 56 de secunde) : Aveam un plan de cursa de 4 ore si 40 de minute. Mi-am dat seama ca nu pot sa-l fac si ma uitam la timpi doar la final de tura. Suport bine vantul cand sunt pe bicicleta pentru ca ma antrenez pe DN 1. Traseul a fost o bucla plata de 29,5 kilometri pe care am parcurs-o de 6 ori. Nu am fortat deloc. Bicicleta a fost ca o plimbare, pulsul l-am tinut la maxim 138 de batai ( in medie 131 ), iar un factor care m-a incurajat a fost faptul ca nu eram depasit…

Alergare (42,195 de kilometri -3 ore, 19 minute, 57 de secunde ): Alergarea mi-a mers foarte bine pe primul semimaraton. La concursurile de 4 ture am mereu o problema pe a treia. S-a intamplat si acum. La kilometrul 29 am vrut sa abandonez. Simteam ca nu mai pot nici fizic, nici psihic. A fost de altfel singurul moment in care nu am controlat cursa. In rest este pentru prima data cand am tinut totul sub control.

 

 

” Anul trecut am vrut sa renunt la triatlon. Mergeam din accidentare in accidentare si nu imi iesea nimic. In Austria am venit dupa 3, 4 luni cuantrenamente de alergare. Nu mai duceam insa sedintele de pregatire, antrenamentele lungi ma plictiseau groaznic. O mare parte din acest succes i se datoreaza lui Mihai Baractaru ( fostul detinator al recordului ). M-a ajutat foarte mult. O buna parte din timp m-am antrenat cu el pentru acest concurs. In acest moment este cel mai bun timp, dar Mihai este mai bun ca mine. Mai sunt si alti sportivi mai valorosi, dar care poate nu au fost interesati sa bata acest record. Sunt un tip foarte realist si nu cred ca va rezista foarte mult.” – Razvan Staicu pentru aimx.ro

Credit Photo: Flavy Teo, Amo Riders