Ciprian Balanescu s-a clasat pe locul 40 la Campionatul Mondial de Duathlon

445

Campionatul Mondial de Duathlon Standard s-a desfasurat vineri dupa-amiaza la Odense, Danemarca. Competitia este integrata intr-un festival care se desfasoara intre 6 si 14 iulie. 3 localitati sunt gazda: Middelfart, Svendborg si Odense. Fyn 2018 ITU Multisport World Championships Festival insumeaza 5 Campionate Mondiale si 5000 de atleti din toata lumea. Disciplinele sunt: Duathlon ( Sprint si Standard), Aqua Bike, Cross Triathlon si Long Distance Triathlon. Romanul Ciprian Balanescu a luat startul la Mondialul de Duathlon Standard, categoria ELITE.

Ciprian Balanescu s-a clasat pe locul 40 la Campionatul Mondial de Duathlon Standard

Ciprian Balanescu a incheiat prima alergare (9,2 kilometri), in 30 de minute si 43 de secunde. Se afla pe locul 45 din 49 de concurenti (30 la elite + 19 la under 23). Atletul roman a reusit o tranzitie foarte buna catre proba de bicicleta: 44 de secunde. Doar 7 sportivi au avut un timp mai bun. Ritmul a fost unul infernal. Dupa proba de bicicleta 3 sportivi au fost descalificati pentru ca au fost ajunsi din urma de lider. Ciprian a incheiat proba de bicicleta in 59 de minute si 33 de secunde. Ultimii kilometri de alergare au fost parcursi in 15 minute si 44 de secunde. Timpul final provizoriu este de 1.47.35.

Un danez s-a impus pe teren propriu si a devenit Campion Mondial de Duathlon Standard. Andreas Shilling a castigat aurul dupa un sprint extraordinar in fata francezului Yohan Le Berre. Timpul sau: 1.35.56, doar cu o secunda mai rapid ca al francezului. „Sunt foarte fericit. Am castigat acasa. E foarte placut sa deviii campion mondial chiar in locul unde te antrenezi.  Multumesc publicului pentru sprijinul extraordinar” a declarat Shilling imediat dupa cursa. „Sunt putin dezamagit, dar Andreas a facut o cursa formidabila. Ma asteptam sa castig si sa fac o a doua alergare mai buna”, a punctat francezul. Campion Mondial la Under 23 a devenit belgianul Dely Arnaud, locul 6 la general.

Traseu plat, rapid, dar si cu portiuni tehnice la Campionatul Mondial de Duathlon Standard

Campionatul Mondial de Duathlon Standard a propus concurentilor 9,2 kilometri de alergare ( impartiti in 4 tururi), 36 de bicicleta si din nou 5,2 kilometri in alergare. 30 de sportivi au luat startul la categoria ELITE. Startul alergarii s-a dat chiar din centrul orasului Odense, din apropierea King”s Garden. Atletii au alergat pe strazile din centrul celui de-al treilea cel mai mare oras al Danemarcei, cu o populatie de aproape 200 de mii de locuitori. Traseul de bicicleta a fost impartit in 6 tururi la nord de Odense: a fost unul plat, cu asfalt bun, rapid, dar si tehnic. Fiecare tura a avut o intoarcere de 180 de grade si mai multe de 90 de grade.

Autor: Vlad Lucian Arhire