Ciprian Balanescu: „Si anul acesta vreau sa fac performanta. Imi doresc sa fiu cel mai bun din Romania”

513
Ciprian Balanescu face sport de performanta din 2002. Si reuseste sa se mentina in varf. Are in palmares numai putin de 10 titluri de campion national: la triatlon distanta olimpica, triatlon sprint, triatlon super sprint, triatlon off road, duatlon off road, duatlon standard, duatlon sprint, aqua bike, aquatlon si Half IronMan. „Ca sa fiu un sportiv de nota 11 imi mai trebuie titlul de campion national la Full IronMan” spune cu umor Ciprian. 

Ciprian Balanescu se afla in Spania din 6 februarue. Ultima zi de cantonament este 2 aprilie. Atletul s-a pregatit la Barcelona impreuna cu o echipa de duatlon a carei manager este romanul Robert Budai. 

aimx.ro: Cum a decurs pregatirea din iarna, Ciprian? 

Ciprian Balanescu: Aveam in plan inca de anul trecut sa merg intr-un cantonament de pregatire in Spania sau Portugalia. Pana la urma am ales Spania. Mi-am instalat cartierul general la Barcelona. Am cautat sa merg acolo unde sunt multe competitii de duatlon si triatlon. Cel mai important lucru era sa ma „lipesc” de sportivi care au un nivel competitional apropiat de al meu sau chiar mai ridicat.

aimx.ro: Pe ce ai pus accentul?
Ciprian Balanescu: Clar, obiectivul acestui cantonament a fost de a acumula cat mai multi kilometri la bord in toate cele 3 probe ale triatlonului. Am incercat sa echilibrez cat mai mult balanta pentru cele trei probe. Am si participat la 4 competitii de duatlon sprint. Duminca, 31 martie, voi participa la ultima cursa de duatlon sprint in Barcelona. Dupa aceea ma voi intoarce in Romania.

aimx.ro: Mai stii al catelea sezon competitional urmeaza pentru tine?.
Ciprian Balanescu: Cred ca sunt mai mult de 20 de ani. Imi aduc aminte cu drag toate etapele prin care am trecut. Sunt multe de povestit. As putea scrie o carte :).

aimx.ro: E dificil sa fii sportiv de performanta si sa o iei iar si iar de la capat ?
Ciprian Balanescu: As putea sa-ti raspund in mai multe feluri la aceasta intrebare: daaa, stii, uneori noi sportivii mai spunem ca atunci cand faci ce iti place nimic nu este imposibil, ca nu este greu etc…Ar fi un fel de crez al sportivilor…dar, in realitate, cand tintesti prima treapta a podiumul este greu. Sa castigi o data nu este greu. Este greu sa te mentii sus, sus pe prima preapta a podiumului, sa ai continuitate, acolo este greu.

aimx.ro: Ce te sacaie cel mai mult in aceasta perioada?
Ciprian Balanescu: Cred ca este dorinta aceea de a incepe mai repede sezonul competitional 2019 si a da tot ce am mai bun.

Ciprian Balanescu: „Ma gandesc serios sa incerc un IronMan”

aimx.ro: Spuneai intr-o postare pe facebook ca mai lipseste ceva….Ce este „acel ceva”?
Ciprian Balanescu: Cred ca te referi la un text pe care l-am urcat acum doua saptamani pe pagina de atlet. Spuneam acolo ca in cariera mea am obtinut toate titlurile de campion national oferite de Federatia Romana de Triatlon. Din palmares parca totusi mai lispseste ceva…De ceva timp ma gandesc tot mai serios sa incerc un Full IronMan. Nu stiu daca 

Ciprian Balanescu performanataaimx.ro: Care sunt obiectivele pentru 2019?
Ciprian Balanescu: Nu cred ca dau dovada de lipsa de modestie daca spun ca si anul acesta imi doresc sa fac performnta. Vreau sa fiu cel mai bun din Romania. Pe plan intern am ca obiectiv castigarea celor doua circuite de triatlon: circuitul de triatlon off-road si circuitul de triatlon sosea. Pe plan international imi doresc rezultate cat mai bune la Campionatul European de Duatlon Sosea ( 2 iunie Targu Mures ) si la Campionatul Mondial de Duatlon Standard (27 aprilie Spania – 10 alergare, 40 bicicleta, 5 alergare)

aimx.ro: Ce sportivi romani admiri?
Sunt mai multi sportivi romani pe care ii urmaresc, admir. Iti voi spune doar despre 3 dintre ei.

Imi place de Viorel Palici. Este unul dintre sportivii care mereu a tacut si a facut. Constanta lui, determinarea cu care lupta la fiecare concurs sunt de admirat. Are o capacitate de munca incredibila, tinand cont de faptul ca de vreo 6 sau 7 ani efortul sau este impartit intre sport si familie. Cred ca suntem multi care am putea beneficia de exemplul sau.

Imi place nebunia lui Paul Georgescu pe care-l admir tare mult. Rezultatele obtinute in ultima perioada la inot in ape inghetate sunt demne de un mare luptator si campion. Bravo, Paul!!!

Si am pastrat la final cireasa de pe tort. Este vorba despre Toma Coconea. Ar fi de prisos sa-l descriu! Il cunoaste lume intreaga. Si acum mi se face pielea de gaina cand ma gandesc la cursele nebune pe care le facea prin Alpi.

Pe Ciprian Balanescu il puteti urmari pe pagina sa de sportiv, aici.