Claudiu Gorgan si Denisa Bota s-au impus la Campionatul National de 6h alergare

632

Campionatul National de 6h de alergare si-a desemnat castigatorii. Claudiu Gorgan a castigat concursul masculin. Denisa Bota a ocupat locul intai in competitia rezervata femeilor. La Nationalele de 12 ore, la jumatatea timpului, Florin Sebastian Ionita era liderul clasamentului. Podiumul la 48 de ore este in totalitate ocupat de ultramaratonisti straini. Nicu Buceanu conduce in concursul de 72 de ore. Si-a trecut in palmares recordul national la 48 de ore.

Claudiu Gorgan a alergat cea mai mare distanta la Campionatul National de 6h de alergare: 78 de kilometri.

Se alearga la Timisoara de joi dimineata pe bucla de 1,22 de kilometri din Parcul Copiilor „Ion Creanga”. Efortul este unul impins la extrem pentru alergatori. Primii care au ajuns la finish au fost ultramaratonistii inscrisi la Campionatul national de 6h de alergare. Claudiu Gorgan este campion national dupa ce a parcurs 78 de kilometri in acest timp. Vicecampion national este Gheorghe Tanase, cu 72 de kilometri alergati. Ultima treapta a podiumului a fost ocupata de Viktor Manoila, 70,7 kilometri.

„Am tras tare. Dupa 7 ani de munca sunt si eu campion national. Nu stiu cat conteaza pentru altii, dar pentru mine conteaza foarte mult” – Claudiu Gorgan

Concursul feminin a fost castigat de Denisa Bota. A alergat in 6 ore 65,88 de kilometri. Lilla Cseke din Ungaria si Oana Harna au completat podiumul. Rezultatele complete le aveti aici.

La 12 ore conduce Florin Ionita. Andra Calenic e prima la feminin

In concursul de 12 ore este bataie mare pentru titlul de campion national. Cu 5 ore inainte de expirarea timpului Florin Ionita alergase 82 de kilometri. Este urmat de Bogdan Todea si Daniel Antonaru cu aproape 80 de kilometri parcursi. Andra Calenic este imediat dupa cei trei baieti, prima in clasamentul feminin. O lupta extraordinara se da si pentru podiumul Campionatului National de 24h de alergare. Timisoreanul Razvan Farkas se afla pe prima pozitie, urmat la doar un kilometru de Daniel Trusca si Ionel Ropotan. Si concursul feminin este unul foarte echilibrat. Gabriela Rus (70,76 km), Mariana Nenu si Floricica Neacsu sunt despartite de doar 2 kilometri si jumatate. Detalii, aici.

In cursa de 48 de ore podiumul la masculin este ocupat doar de alergatori din afara tarii. Suedezul Orsvarn conduce detasat cu 265 de kilometri alergati. E urmat de Radi Milev din Bulgaria (211km) si Marti Christian, Elvetia (172).

Nicu Buceanu (FOTO) a reusit record national la 48 de ore

Nicu Buceanu conduce clasamentul la 72 de ore (320 de kilometri in 55 de ore). Si-a indeplinit obiectivul. Declara inaintea cursei ca este interesat sa doboare recordul national la 48 de ore. A reusit!  A alergat in 48 de ore 301 kilometri. Ultramaratonistul roman este si detinatorul celor mai bune performante la 6 si 10 zile.

Autor: Vlad Lucian Arhire

Credit Photo: Laurentiu Moga