Concurenta acerba la Parangul Night Challenge

612

CONFRUNTAREA TITANILOR

      Vertical Race-ul Parangul Night Challenge pune in scena prima confruntare din 2017 a TITANILOR din alergarea montana. Viorel Palici, Andrei Preda, Robert Hajnal, Gyorgy Szabolcs , Bogya Tamas, Flavius Tanase sau Florin Munteanu vor lua startul intr-o cursa ce se anunta plina de suspans. Concurenta este accentuata si de bonusul de 1000 de lei pus la bataie de organizatori pentru cel care va stabili recordul all-time al concursului. Anul trecut Andrei Preda si Viorel Palici au trecut umar la umar linia de sosire cu un timp de 40 de minute si 57 de secunde.

” Recordurile sunt facute pentru a fi batute si de la an la an „s-a batut” timpul. Detinatorii la zi ai recordului vor fi prezenti si acesta este un argument solid ca recordul poate fi doborat. Rezultatul este deschis. Eu vad 6 oameni care se lupta foarte serios la locul intai. Clar este ca nimeni nu se va simti confortabil. Isi vor sufla in ceafa unii altora. Editia cu numarul 4 este cea mai disputata de departe pentru ca va fi prezenta toata spuma alergatorilor montani.  Prezenta marilor alergatori ai tarii este un barometru al cursei” detaliaza Avram Iancu, organizatorul Parangul Night Challenge.

FINISH-ul va fi la 2074 de metri altitudine

     Concursul din 18 februarie va avea doua probe: alergare montana si ski de tura. „Este un traseu fantastic. Punem in valoare una dintre cele mai frumoase partii de ski din tara: partia Parang B. Aceasta are aproximativ 3 kilometri lungime. Dupa ce se iese de pe partie se intra in golul alpin. Se mai parcurge inca aproximativ un kilometru si jumatate pana pe varful Parangul Mic, locul finish-ului( 2074 de metri altitudine )”, mai precizeaza  Avram Iancu.

   Si concursul feminin va avea la start sportive de top. Printre ele si Ingrid Mutter. Alergatoarea s-a clasat pe locul 6 in clasamentul general editia trecuta, dar timpul ei a „batut” cel mai bun rezultat din 2014.

Aproape 100 de concurenti s-au inscris pana in acest moment la Parangul Night Challenge. Invitat special este Tibi Useriu castigatorul teribilului ultramaraton 6633 din nordul extrem al Canadei. Tibi pastreaza traditia de anul trecut si inainte de a pleca sa-si apere suberba victorie va face un antrenament oficial, la bustul gol, la cursa din Parang.

Evoluția recordului cursei:                                                                             

Ediția 1, 2014: Alin Tănase 50, 24

Ediția 2, 2015: Robert Hajnal 48,01

Ediția 3, 2016: Viorel Pălici și Andrei Preda 40,57

Ce vor primi concurentii in kit-ul de participare:

  • medalie de finisher
  • o diplomă de participare
  • un tricou tehnic
  • un baton bio din semințe de cânepă 
  • o ciorbă.

Alte detalii despre modul in care puteti sa va inscrieti la Parangul Night Challenge aflati de pe http://parangulnight.bike-run-petrosani.ro/inscriere/.