Concursul de alergare „I ASI IN TRAIL” castigat autoritar de ardeleni

730

 Concursul de alergare „I ASI IN TRAIL” a avut a treia editie. Peste 500 de alergatori s-au inscris la primul concurs de trail organizat in Moldova extra Carpatica. Ca si in 2017 Ingrid Mutter s-a impus la feminin. Mai mult decat atat, Ingrid a fost a treia la OPEN de data aceasta. Szabolcs Gyorgy a castigat semimaratonul. 

 Concursul de alergare „I ASI IN TRAIL” s-a desfasurat la cele doua probe de-acum traditionale: cros de 6 kilometri si semimaraton. Competitia se desfasoara intr-un cadru natural superb: padurea Barnova din imediata apropiere a Iasului.

A treia editie de la „I ASI IN TRAIL” s-a desfasurat pe o temperatura de vara. Multi dintre alergatori s-au resimtit din cauza caldurii ce a devenit sufocanta pe traseu. In privinta locurilor intai la masculin si feminin (semimaraton) nu au fost surprize. Ardelenii s-au impus in capitala Moldovei destul de autoritar la finalul celor 21 de kilometri. Szabolcs Gyorgy a castigat cu 1:31:18 la aproape 10 minute de locul 2 Alin Iancu. Pe pozitia a treia si locul 1 la feminin a venit Ingrid Mutter: 1:41:56. Ingrid a castigat cu 20 de minute avans in fata locului 2: Nicoleta Dumitru.

Cei mai valorosi ieseni la concursul de alergare „I ASI IN TRAIL”, semimaraton, au fost Valeriu Crudu, locul 4 (1.42.31) si ultramaratonistul Vlad Munteanu (1.43.43). Ambii si-au castigat categoriile de varsta. La +50 de ani s-a impus tot un iesean: Dumitru Sarbu, atlet de la masters.

 „A fost cea mai calduroasa editie de pana acum cu siguranta. 500 de concurenti am avut la start. Ma bucur ca nu au fost incidente deosebite si ca am fost sustinuti si la aceasta editie de Prefectura Iasi. Atmosfera a fost una frumoasa. PADUREA ARATA SUPERB: UN VERDE CRUD SI MULTI CIRESI SALBATICI INFLORITI. Favoritii hartiei s-au impus la semimaraton. Asteptam feed back-ul concurentilor si ne pregatim de urmatoarea editie.”– Ludovic Vieru, organizator „I ASI IN TRAIL” PENTRU AIMX.RO

  • cel mai in varsta concurent de la cros a fost Gheorghe Nastase (64 de ani), iar de la semimaraton Pavel Guralivu (66 de ani).
  • s-a alergat si in familie la concursul de alergare „I ASI IN TRAIL”. Maria Chihaia s-a impus la categoria 50+, semimaraton, iar fiica sa, Laura Chihaia, a castigat crosul feminin.
  • la 63 de ani, Ilie Cretu ( antrenor de orientare), a obtinut un timp foarte bun la cros:39:33.

Toate rezultatele le puteti vizualiza aici.

Autor: Vlad Lucian Arhire