Constantin Popovici a castigat medalia de argint in premiera pentru Romania!

512
Constantin Popovici a castigat medalia de argint in premiera pentru Romania!

Constantin Popovici a castigat medalia de argint la Cupa Mondiala de sarituri de la mare inaltime de la Abu Dhabi. Este o performanta istorica fiindca Popovici a reusit sa cucereasca prima medalie mondiala la nivel de seniori pentru un saritor in apa din Romania. Medalia de aur a fost castigata la concursul din Emiratele Arabe Unite de Gary Hunt din Marea Britanie cu 431.55. Punctajul lui Popovici a fost 424.65. Medalia de bronz i-a revenit ucraineanului Oleksiy Prygorov cu 392.30.

Constantin Popovici a castigat medalia de argint la Centrul de Scufundari si Yachting in cadrul Cupei Mondiale FINA la sarituri in apa.

In prima zi, sportivii au efectuat un salt impus si o saritura libera. In finala  Popovici si ceilalti concurenti au avut o saritura  impusa. Gradul de dificultate maxima a fost de 3,6 coeficient. Concurentii au avut si o saritura la alegere.

Constantin Popovici, legitimat la CSA Steaua Bucuresti colaboreaza cu Florin Avasiloae si vrea sa participe la Jocurile Olimpice din 2020 la probele clasice, in bazin. La Jocurile Olimpice  din 2024 Popovici va incerca sa concureze si sa sara si de la mare inaltime.

La Abu Dhabi, Constantin Popovici a punctat din nou in clasamentul mondial. Este o conditie importanta in vederea criteriului de calificare pentru Campionatele Mondiale si Jocuri Olimpice.

Sariturile de la mare inaltime se fac de pe o platforma in aer liber. Platforma este amplasată la 28 de metri deasupra apei. Intrarea in apa nu se face niciodata cu capul inainte, deoarece pericolul de accidentari este foarte mare.

Constantin Popovici a vorbit pentru AIMX despre ce inseamna pentru un roman sa faca cliff diving.
”Inseamna un pas enorm pentru sportul romanesc. Tot ce am facut ca sa ajung la acest concurs a fost pe forte proprii, antrenamente gandite si calculate in totalitate de mine. Fara antrenor, fara nici un fel de suport din partea nimanui.”