Corcova Trail Race: „Acolo unde sportul se îmbina cu Secretul lui Bachus!”

358

 Corcova Trail Race ajunge la inceputul lunii august la a cea de-a saptea editie. Este un concurs care propune curse de trail running și mountain bike in viile de la Corcova.  Corcova Trail Race este prima competiție din Romania care si-a propus sa imbine sportul si miscarea in aer liber cu placerea de a savura un vin bun in mijlocul naturii.

Corcova Trail Race se desfasoară in partea estica a judetului Mehedinti, intr-o zona pitoreasca, in care podgoriile intinse, incarcate cu struguri, vor fura ochii participantilor.

Corcova Trail RaceVor fi patru curse, dedicate tuturor categoriilor de varsta, chiar și copiilor. Intrecerea de la Corcova garanteaza un weekend memorabil in perioada 2-4 august. Traseele curselor aduc un „cocktail” echilibrat de trairi. Concurentii vor trece prin sate vechi, pe dealuri domoale acoperite de padure și, evident, prin celebrele podgorii de la Corcova, intr-o imbinare de asfalt si teren variat.

Cea mai mare provocare pentru cei care se inscriu la Corcova Trail Race o reprezintă cursa Jirov: 15 kilometri, cu 400 de metri diferenta de nivel. Din totalul traseului, 11 kilometri vor fi poteci și drumuri forestiere, iar pe ceilalți patru concurenții vor alerga pe asfalt. Cursa Corcova are 6 kilometri, cu 200 de metri diferența de nivel. Vor fi 500 de metri de asflat și 5,5 kilometri de poteci si drum de tara. Startul ambelor curse se va da sambata, in data de 3 august, de la ora 9.00

Va veni apoi randul celor pasionați de mersul pe două roti.  MTB Corcova va incepe la 12.30 si se intinde pe o distanță de 21 de kilometri, cu diferență de nivel de 600 de metri. Copiii vor intra in scenă de la ora 16.00, la Kids Race, o intrecere de 500 de metri care parcurge o bucla in interiorul Cramei Corcova.

Distracție completa la Corcova Trail Race: sportivii se vor putea revitaliza pe traseu si cu…vin

Corcova Trail RaceAvand ca sursa de inspiratie Marathon des Châteaux du Médoc, alergatorii si riderii se vor putea revitaliza pe traseu nu doar cu apa sau izotonic, ci și cu vin! Mai mult, zona de campare este una foarte bine amenajata, pe iarba, cu toalete si dusuri, servindu-se mancare tradițională din belșug. Ca totul sa fie complet, va avea loc si o degustare de vin gratuita din partea cramei.

  „Evenimentul este singurul de tipul sport & fun din Romania, unde oamenii vin sa faca si sport, sa socializeze, sa asculte muzica si sa alerge sau sa mearga cu bicicleta. Este importanta si componenta de distracție. Se vine oarecum ca la un Festival. Asta este directia în care vrem sa mergem, pentru promovarea zonei. Se va intra pe baza de bratara care se gaseste în kit. Un lucru inedit este ca in kit se gaseste o sticla de vin din partea podgoriei. Incurajam concurentii sa vina cu familiile, sa campeze. Anul acesta va fi amplasata si o piscina si se vor organiza diverse jocuri”, ne-a declarat Lucian Al Marii, organizator.

Pana in momentul de fata, la Corcova Trail Race 2019 s-au inscris, la cele două probe de alergare si cea de mountain bike, aproximativ 600 de participanti. Inscrierile sunt deschise pana in data de 26 iulie 2019, la ora 12.00.

Autor: Dan Oancia