Aur pentru Corneschi la Campionatul Balcanic: „Cursa tactica cu finish devastator”

387

Alexandru Corneschi a cucerit medalia de aur la Campionatul Balcanic din Bulgaria.  Alergatorul, nascut la Botosani, a castigat cursa de 5000 de metri. “A fost o cursa tactica, incheiata cu un finish in forta.”Ultima suta de metri a fost infernala, dar mi-am pus in valoare finishul devastator si am castigat:)”, a declarat Alex pentru aimx.ro. Alergatorul de 28 de ani se pregateste acum de Maratonul de la Berlin unde a reusit cea mai buna performanta a carierei pe aceasta distanta.

Alex Corneschi a castigat titlul balcanic cu timpul de 14 minute si 50 de secunde

„S-a plecat usor in cursa, cu un pace pentru 10 kilometri la un moment dat. A fost o cursa tactica, dar asa finish infernal nu am mai trait in viata mea. Pe ultimul kilometru s-a aleregat cu 2.36, 2.37. Nu m-am dus sa castig. Imi doream sa obtin o medalie. Probabil, daca nu se alerga tactic, reusea sa castige alergatorul din Turcia, cel care a terminat pe locul al doilea. Sunt insa un sportiv cu un finish puternic si multi spun ca nu au mai vazut in tara alergator de curse lungi cu finish ca al meu””, a declarat Alexandru Corneschi pentru aimx.ro.

Cea mai buna performanta a lui Alex Corneschi pe 5000 de metri a fost reusita in vara acestui an, la Pitesti:14.25.26.

La finalul lunii septembrie Alexandru Corneschi va participa la Maratonul Berlin

Alex a reusit in 2018, in capitala Germaniei, un Personal Best: 2 ore, 21 de minute si 59 de secunde, un timp care a insemnat a doua performanta romaneasca pe anul trecut. Marius Ionescu alergase in primavara, la Sevillia, Spania 2 ore, 14 minute si 50 de secunde. „Sunt constient ca baremul pentru Jocurile Olimpice, 2.11.30, este extraterestru pentru romani, cu un minut sub recordul national. Ma duc la Berlin sa imi depasesc limitele, sa imi bat propriul record. Vreau ca acest concurs sa-mi dea curaj ca pot progresa in continuare, ca pot sa cresc. Traseul este super, organizarea excelenta si sunt si multi sportivi cu care pot alerga”a declarat Alex pentru aimx.ro.

Alex Corneschi a inceput atletismul la LPS Botosani, iar prima lui antrenoare a fost Iolanda Daniela Vieru.

VIDEO: Cursa in care Alex Corneschi a castigat titlul de campion balcanic la 5000 de metri

Autor: Vlad Lucian Arhire