Cosmin Trofin atletul Elite al Romaniei la 800 de metri. O noua victorie in palmares

467

Cosmin Trofin atletul specializat in cursele de 800 de metri vrea sa creasca numarul de concursuri in sezonul competitional. Anul viitor Cosmin va avea curse din ianuarie pana in octombrie. Trofin adauga astfel inca doua luni la programul de pana acum ca sa-si indeplineasca visul: participarea la Jocurile Olimpice de la Tokyo.

Cosmin Trofin atletul care a castigat Bucharest Urban Athletics Auchan la 800 de metri a vorbit despre planurile sale pentru AIMX.

Cosmin Trofin atletul Elite al Romaniei la 800 de metri. O noua victorie in palmares”A fost o experienta placuta! Nu am avut experienta de concurs fiindca am alergat 800 de metri in linie dreapta, nu ca pe pista de atletism. Eram curios sa vad cum se simte sa alerg pe asfalt in linie dreapta. Am fost relaxat.” -Cosmin Trofin

Cosmin Trofin a castigat la 800 de metri in 01:56. Pe doi a incheiat George Fleser in 02:01. Podiumul a fost completat de Ioan Ciuciu cu timpul 02:02.

„Ma asteptam sa raman cu niste dureri la genunchi dupa alergarea pe asfalt la 800. Daca alergi la 5km, sau o alergare de sosea normala ritmul nu este atat de tare. La 800, la 400 de metri trantesti un pic picioarele si simti ca nu e sanatos. Dar m-am simtit bine. A fost frumos fiindca am avut aderenta, asfaltul e rapid, merg picioarele. Ca prima experienta a fost placut”-Cosmin Trofin

Cosmin Trofin se pregateste pentru Campionatul European de sala. Pana la final de an nu mai are niciun concurs. Din ianuarie Cosmin incepe sa alerge in strainatate, va participa la concursul de la Viena.

„Voi avea Nationale si Balcaniada, concursuri complemntare. Pentru sezonul de aer liber mi-am stabilit un obiectiv: 1.45. sa mai scad o secunda, fiindca deja am scazut 3 secunde de la startul colaborarii cu Marga Barbu. Incercam sa facem baremul de Jocurile Olimpice cat mai repede. Vreau sa ma calific la Mondialele de la Doha din octombrie, in 2019. Va fi primul meu an cand voi avea un sezon atat de lung. Va fi provocator. Trebuie sa rand in randul profesionistilor care au 20 de curse de 800 de metri pe an.”

Autor:Ovidiu Pețenghea