Cosofret este o sportiva de urmarit! A fost in top la schi alpinism in Elvetia

130

Cosofret este o sportiva care practica schi fond de perfomanta de la varsta de 12 ani. Daniela Larisa Cosofret a inceput sa practice sport sub indrumarea antrenoarei Rodica Dragus, iar astazi a ajuns pe alte culmi ale schiului.

Cosofret este o sportiva care practica schi alpinism. Daniela Larisa Cosofret va implini pe 14 februarie 17 ani.

In toamna anului trecut a primit o propunere de la un club din Brasov pentru  participarea la Jocurile Olimpice de Tineret.

Cosofret este o sportiva de urmarit! A fost in top 10 mondial la schi alpinism
Olimpiada Națională de Pregatire Sportivă Teoretică -9,90🥇

”Aveau alocate 4 locuri, dar mai era nevoie de o fata. Am acceptat propunerea si am inceput de indata pregatirea de care se ocupa antrenorul, Rares Manea. M-am integrat usor in noul sport! Am incercat sa ma concentrez si sa aprofundez toate detaliile pe care le primeam atat de la antrenor, cat si de la colegi. Nu in ultimul rand, am incercat sa respect un program, de antrenament si de odihna. Schi alpinsimul este un sport care merita sa fie promovat! Emana pozitivitate, iti da sansa sa descoperi imprejurimi. Pe mine m-a ajutat sa-mi regasesc echilibrul si starea de bine. Pun in balanta si scoala si sportul. Incerc sa respect programul propriu-zis ( antrenament-odihna ),dar intotdeauna imi aloc timp si pentru invatat. Asta ma ajuta sa evoluez.”-Daniela Cosofret

Larisa Daniela Cosofret a reusit sa se claseze aproape de top 10, pe 13 la feminin la Jocurile Olimpice de Tineret. Aflati cine a castigat in articolul AIMX postat aici!

S-a dovedit a fi cel mai valoros loc pentru delegatia Romaniei la schi alpinism. Larisa a parcurs traseul de 1600 de metri lungime, cu 61 de metri diferenta de nivel, in 3 minute, 50 de secunde si 32 de sutimi. Anca Alexandra Olaru a terminat pe 21 din 23 de sportive in 4.19:93.

Daniela Cosofret se pregateste pentru Campionatele Nationale, iar obiectivul international este sa castige o medalie la Europene!

Pe AIMX puteti citi aici si cum a inceput anul cel mai bun inotator roman din acest moment!

Autor Ovidiu Pețenghea