Courtney Dauwalter, castigatoarea UTMB la feminin

184
Courtney Dauwalter, la linia de finish de la UTMB
Courtney Dauwalter, la linia de finish de la UTMB

Daca la baieti UTMB-ul a fost castigat de spaniolul Pau Capell, la feminin s-a impus o reprezentanta a Statelor Unite ale Americii. In ciuda faptului ca a venit dupa o accidentare la sold care a tinut-o departe de participarea la Western States 100, din luna iulie, Courtney Dauwalter nu a putut fi invinsa la Ultra Trail du Mont Blanc si isi confirma statutul de „regina” a alergarilor pe distante ultra. Americanca Courtney Dauwalter a ajuns la linia de finish de la Camonix dupa 24 de ore 34 de minute si 26 de secunde, o distanta considerabila fata de ocupanta pozitiei secunde, Kristin Berglund, din Suedia, aflata la o ora in spatele castigatoarei.

Imbracata in culorile SUA-ei, cu pantaloni largi si foarte comozi, Dauwalter a fost de neoprit. Sportiva in varsta de 32 de ani din Golden, Colorado s-a clasat pe pozitia a 21-a la general, in competitia care trece prin Franta, Italia si Elvetia.

„A fost foarte greu, dar tocmai de asta fac asa ceva. Nu credeam ca picioarele mele sunt pregatite pentru atatea catarari, tinand cont de antrenamentele pe care le-am putut face. Planul meu era sa dau ce am mai bun si doar sa termin, necontand altceva”, a spus la finalul Dauwalter la finalul cursei.

UTMB, un nou succes rasunator pentru sportiva din SUA

Victoria de la Ultra Trail du Mont Blanc se alatura celorlalte succese de prestigiu ale alergatoarei americance. Courtney Dauwalter s-a mai impus la cursa de 115K din Insulele Madeira (Portugalia), in aprilie, respectiv la 110K Tarawera Ultra S, in Noua Zeelanda, in luna februarie. In 2018 s-a impus la Western States 100 si al Ultra Trail Mount Fuji, desfasurat in Japonia.

„Prefer cu siguranta cursele lungi si grele, atat din punct de vedere fizic, cat si mental. Consider ca sunt mult mai interesante. In plus, viteza nu e punctul meu forte”, a mai spus alergatoarea din SUA.

Courtney Dauwalter este a patra alergatoarea din SUA care se impune la UTMB, dupa victoriile repurtate de Krissy Moehl – 2003, 2009 – Nikki Kimball – 2007 – respectiv Rory Bosio – 2013, 2014.