Crestere: 8000 de finishuri la competitiile de triatlon din Romania in 2017

393

    Crestere fata de 2016: Mai multe competitii de triatlon, mai multi finisheri

     Federația Romana de Triatlon a inregistrat aproape 8.000 de finishuri la competitiile de triatlon în 2017. Numarul este in creștere fața de cele 7.095 de finishuri din 2016. Calendarul oficial a inclus 25 de competiții de triatlon. Cu 6 mai mult  fața de 2016. In premiera, Romania va găzdui Campionatele Mondiale de Winter Triathlon, in ianuarie 2018.

  “Incheiem un an in care adaugam aproape 1.000 de participări la numărul sportivilor care termina un triatlon, una dintre cele mai dificile competitii organizate în țara noastră. Lucram in permanenta pentru a aduce triatlonul tot mai aproape de pasionatii de sport. Ne dorim ca si premiera naționala din ianuarie 2018 – organizarea Campionatelor Mondiale de Winter Triathlon la Cheile Gradistei – sa fie un pas decisiv in demersul nostru de a atrage atat practicanti cat si spectatori.”, a declarat Peter Klosz, Presedintele Federației Romane de Triatlon.

Cantonament pentru Campionatele Mondiale de Winter Triathlon

schiLotul Romaniei a intrat la inceputul acestei luni in cantonamentul de pregatire pentru Campionatele Mondiale de Winter
Triathlon. In cantonamentul de la Cheile Gradistei sunt sportivi ce fac parte inclusiv din loturile naționale de schi alpin, biatlon și schi fond. Acestia se vor familiariza cu suprafața și condițiile de concurs de la Campionatele Mondiale.

Primii sportivi confirmați ca participare la cea mai importantă competiție de profil din calendarul mondial vin din Japonia, Rusia, Slovenia, Slovacia, Germania și Marea Britanie.

Aproximativ 300 de sportivi din 22 de tari sunt așteptați la startul Campionatelor Mondiale de Winter Triatlon. Concurentii vor parcurge 8 kilometri pe zapada, 14 kilometri de Mountain Bike, tot pe zapada și 12 kilometri de schi fond. Competiția va include categoriile Elite, U23, Junior, Paratriathlon și Age Group.

Credit Photo: Facebook Federatia Romana de Triatlon