Se alearga 24 de ore la Belgrad. Cristi Borcan se afla la start

30

Maraton Maratona este concursul care se organizeaza la 160 de kilometri de Timisoara, in Belgrad, capitala Serbiei. Competitia propune 6 probe: 6,12,24 de ore de alergare si 50 de kilometri, 50 de mile si 100 de kilometri. Initial 23 de alergatori romani s-au inscris pentru a participa la ultramaratonul din vecini. Pandemia de Coronavirus le-a dat insa planurile peste cap. Din informatiile pe care le avem singurul roman aflat in Serbia este Cristi Borcan. Startul se da sambata la ora 16, ora 15, ora Romaniei, iar pe aimx.ro va vom tine informati cu evolutia rezultatelor.

In 2019 Daniel Trusca a alergat 231,72 de kilometri la Belgrad, rezultat cu care a detinut pentru o perioada recordul national al Romaniei la 24 de ore

La concursul de la Belgrad participa si unul dintre cei mai valorosi ultramaratonisti ai lumii la 24 de ore: Ivan Penalbo Lopez. Spaniolul este nascut in anul 1991 langa Valencia. In ciuda faptului ca si Spania se transforma intr-un teritoriu „rosu” din cauza pandemiei de coronavirus, Lopez a tinut sa alerge in Serbia pentru a „le da o speranta spaniolilor greu afectati”.El a ajuns la Belgrad cu testul de coronavirus facut. Rezultatul a fost negativ. Lopez este al treilea ultramaratonist din toate timpurile ca rezultat in 24 de ore de alergare: 274,332 de kilometri.

Cristi Borcan avea moralul destul de afectat in aceasta dimineata.

„Niciodata nu am fost atat de jos. Primesc stiri si vad , simt cum Romania mea draga devine o Italie. Am sufletul foarte greu. Sper sa-mi revin in cateva ore. Sportul trebuie sa invinga” a scris alergatorul roman pe pagina sa de socializare.

In concursul de 24 de ore doi romani detin recordurile la Belgrad: Mara Guler cu 190, 500 km si Daniel Trusca, 231,720 km.

Pe aimx.ro poti citi si despre situatia concursurilor din Franta prin ochii alergatorului roman Benea Marinachi, aici!!!

Autor: Vlad Lucian Arhire